Daha fazla enerji için 6 öneri!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? İşte sizlere daha fazla enerji için 6 öneri!

Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyor, öğleden sonraları kendinizi masanızda uyur buluyor, günün sonunda kendinizi yatağa zorla atıyorsanız, aşağıda yer alan 6 strateji enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olacaktır.

1.Yeterli düzeyde uyuyun

Yeterli düzeyde uyumadığınızda kendinizi yorgun ve uyuşuk hissedersiniz. Araştırmalar uykusuzluğun sağlık ve ağırlık üzerine olumsuz etkili olduğunu göstermiştir. Bu nedenle geceleri 8 saat uyumaya çalışın.

2.Akşamları yüksek yağ içeren besin tüketiminden sakının

Yatmadan önce fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla kalorili besin tüketimi sizi rahatsız ederek gece uyumanızı engelleyebilir, sabah mide dolgunluğu hissetmenize neden olabilir, bu nedenle akşamları seçimlerinizi doğru besinlerden yana kullanın.

3.Kahvaltı yapın

Sayısız çalışma sabahları kahvaltı yapıldığında fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissedildiğini göstermiştir. Güne kahvaltıyla başlayarak gününüzün daha enerjik geçmesini sağlayın.

4.Ilımlı miktarda kafein tüketin

Kafein en yaygın olarak kullanılan uyarıcıdır ve bilimsel çalışmalar kahve gibi kafeinli içeceklerin dikkat ve odaklanma üzerine etkisi olduğunu göstermiştir. Bu nedenle sabahları bir iki fincan kahveyi kişisel toleransınıza göre tüketilebilirsiniz, ancak hiçbir zaman enerjik kalabilmek için kahveyi sıklıkla tercih ettiğiniz bir içecek haline getirmemeyin.

5.Yeterli miktarda su tüketin

Su sağlıklı bir vücudun devamlılığı için, parlak bir zeka için ve organ ve dokuların dengesinin sağlanması için gereklidir. Yaklaşık % 60'ı sudan oluşan vücudun fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için yeterli miktarda su tüketmeye çalışın.

6.Kan şekeri dengenizi koruyun

Kan şekeri dengesini sağlamak için her iki buçuk- üç saatte bir bişeyler tüketin. Rafine karbonhidratlar kan şekerinde dalgalanmalara neden olduğu için şeker, reçel, meyve suları gibi rafine şeker tüketiminden kaçının. Yulaf, esmer pirinç, elma, armut, portakal, havuç, kurubaklagiller gibi çözünür posa içeren besinleri tercih edin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber