Bakan Coşkun, TSE'deki iddiaları doğruladı

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk Standartları Enstitüsü'nde 14 bürokratın açığa alınmasıyla ilgili olarak iddiaların asılsız çıkmasını dilediğini beliterek, ''Ancak iddiaların çok ciddi iddialar var, Biz bu müesseye gölge düşürmeyiz'' dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, KOSGEB'in Genel Kurulu çıkışında gazetecilerin TSE'deki gelişmeler ile ilgili sorularını cevapladı. TSE'nin yönetimde, kalite ve üretimde güvencenin adresi olduğunu belirten Coşkun, 20 bin 400'ün üzerinde uluslararası standardı Türkiye'ye kazandırdığını söyledi. ''Biz dedikodular ile yönetim yapan bir hükümet değiliz'' diyen Coşkun, Çin mallarının piyasaya hakim olduğu dönemde TSE ve Gümrükler ile ilgili bir çok olayın basına yansıdığını ve kurumla ilgili ihbarlar yapıldığını belirterek, bu kurumu bu tip ihbarların gölgesinden korumak gerektiğini ifade etti.

TSE Yönetim Kurulu'nun toplanarak bakanlıktan müfettiş istediğini belirten Coşkun, müfettişi yolladıklarını ayrıca Devlet Denetleme Kurulu'nun son 3 yılı incelediğini ve Başbakanlık Müfettişinin de çalışmalar yaptığını bildirdi. Soruşturmaların idari yapı ve mali konularda yoğunlaştığını belirten Coşkun, ''Yöneticiler hakkında basına uydurma haberler sızdırdılar. Bu üzücü bir durum. Sabırla bekliyoruz. Soruşturmayı yanlış etkileyecek bir açıklama yapmak istemiyorum. 14 arkadaşımız başkanın 131. maddesindeki yetkisini kullanarak açığa alınmıştır'' şeklinde konuştu. İddilaların asılsız çıkmasını istediklerini vurgulayan Coşkun, ''İddiaların asılsız çıkmasını istiyorum ancak çok ciddi iddialar var. Biz bu müesseye gölge düşürmeyiz'' dedi. İki yıda 80 eleman alındığını belirten Coşkun, bunların beşi üzerinde havale iddiaları olduğunu kaydetti. Bakan Coşkun, ''Hangi kurumun başkanı olsa önüne gelen özgeçmişi ilgili birime havale eder'' diye konuştu. Coşkun, en ciddi iddialardan birinin de standartlara uygun olmayan mallara standartlara uygun raporu verildiği konusunda olduğunu söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber