Iğdır Valisi'nden ilginç çözüm önerisi...

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdırlı gurbetçi İbrahim Göleli tarafından 5 milyon dolara yaptırılan Özel Şifa Hastanesi, doktor bulunamadığı için atıl durumda bekliyor. Valinin çözüm için önerdiği teklif ise gurbetçi Göleli'yi kahretti.

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, gurbetçi İbrahim Göleli tarafından yaptırılan ve doktor bulunamadığı için açılamayan Özel Şifa Hastahânesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Ulusoy, Iğdır Özel Şifa Hastahânesi'nin sahibi İbrahim Göleli'ye, meselenin halli için uğraşacağını söyleyerek, "Iğdır'daki doktorlarla anlaşmaya çalışın.

Onlar, kendi muayenehaneleri yerine burada özel muayene ve poliklinik hizmeti verebilirler. Eğer doktorlarla anlaşamazsanız hastahânedeki tıbbî cihazları satın, biz burayı kız öğrenci yurdu olarak kiralayalım. Böyle bir mekan atıl durmasın, milli servet çürümesin. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bu cihazlar demode olmasın. Biz burayı hastahâne olarak görmek istiyoruz, ancak bu başarılamazsa kız yurdu yapmak istiyoruz" dedi.

Hastanenin sahibi İbrahim Göleli ise yılbaşına kadar doktorlarla anlaşmaya çalışacağını, anlaşamadığı takdirde kararını yılbaşından sonra vereceğini ifade ederek, "Vali beye teşekkür ederim. Bu hastaneyi, Iğdır'dan Erzurum'a giderken yolda ölen insanlarımız için yaptırdım. Düşüncemde, fakir insanlara bu hastanede bedava sağlık hizmeti vermek vardı. Ancak aradan geçen bunca süre içerisinde hayal kırıklığına uğradığım, hastaneyi işletmeye muvaffak olamadım. Zira bugüne kadar doktorlarla anlaşamadık. Ama yine de ümitliyim. Yılbaşına kadar bekleyeceğim" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber