Lüks oto hırsızlarının çetesinde maliye memurları bile var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL

İstanbul'da Lüks otomobil hırsızlığının artması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takibin ardından söz konusu otomobilleri çalarak gerçek değerinin altında sattıkları ileri sürülen oto hırsızlık şebekesinin üyelerinin kimlik ve adresleri tek tek tespit edildi. Ardından İstanbul'da ve bazı illerde; 92 ayrı adreste düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda aralarında trafik tescil bürolarında çalışan 5 polis memuru ve maliye memurlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda şebeke üyelerinin çaldıkları iddia edilen yaklaşık 200 otomobil ele geçirildi.

MEMURLARDAN YARDIM ALDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan şebeke üyelerinin çaldıkları otomobilleri trafik tescil ve maliye memurlarının yardımını alarak motor ve şase numaralarında değişiklik yaptıkları ve sahte evraklarla piyasaya sürdükleri belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan çete üyelerinden dün adliye gönderilen 1'i kadın 7 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken geriye kalan 42 kişi bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Konu ile ilgili olarak İstanbul Valisi Muammer Güler açıklama yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber