Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Mart 2008 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olan yağışlı hava, yarın etkisini tamamen kaybedecek. Bugün batı kesimlerden itibaren sıcaklık değerleri yükseliyor.

- İstanbul'da bugün güneşli ve ılık bir hava var ancak rüzgar iki gün daha zaman zaman sert esecek. Ankara'da bugün hava genellikle bulutlu, akşama doğru ise bulutlar dağılacak ve yarın hava açık olacak. İzmir'de sıcaklık yeniden 20 dereceleri buluyor. Bugün rüzgar hafif ancak yarından itibaren hafta boyunca sert esecek. Adana'da sabah yağmur vardı ancak öğleden sonra tekrar güneş görülecek. Bugün İstanbul 18, Bursa 16, Ankara 12, İzmir 20, Adana 18 derece.

Marmara Bölgesi'nde hava açık, yarın bölgede sıcaklık 20 dereceyi geçecek. Ancak yarın rüzgar da sert eseceğinden sıcaklık 3-4 derece daha düşük hissedilecek. Bölgede hafta sonuna kadar hava genellikle ılık olacak ve 15 derecenin altına inmeyecek. Bugün Edirne 20, Çanakkale 19, Kocaeli 18 derece.

İç Anadolu'da bugün hava genellikle kapalı ancak Eskişehir-Konya civarında daha açık olacak. Yağış bugün de Tokat-Sivas-Kayseri civarında hafif olarak devam edecek. Yarından itibarense bölgede hava açık olacak ve sıcaklık yükselecek. Bugün Eskişehir 13, Konya 9, Sivas 3 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün bahar havası görülüyor. Rüzgar biraz hafiflese de yarın yine hızını arttıracak ve Çeşme açıklarında zaman zaman fırtına hızında esecek. Perşembe günü ise bölgede bulutlanma biraz artacak. Bugün Denizli 18, Muğla 19, Kütahya 12 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık yükseliyor. Adana bölümünde sabah yağış görülse de öğleden sonra bölge genelinde hava açık olacak. Güneydoğu Anadolu'da bugün Diyarbakır-Şanlıurfa civarı sağanak yağmurlu. Her iki bölgede de yarın hava güneşli olacak. Antalya 20, Gaziantep 15 derece.

Doğu Anadolu bölgesi bugün yağışlı havanın etkisi altında. Yağış Malatya civarında yağmur, yüksek yerlerde kar şeklinde olacak. Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları kapanabilir. Yarın ise bölgede yağış beklenmiyor, hava açmaya başlayacak ve gece yine kuvvetli soğuma oluşacak. Erzurum -1, Malatya 13, Van 7 derece.

Karadeniz bölgesinde Zonguldak-Samsun arasında yağış öğleden sonra etkisini kaybedecek. Ordu'dan itibaren Doğu Karadeniz'de ise gün boyunca kuvvetli yağacak. Yarın ise bölgede hava açıyor. Sıcaklık batıdan itibaren yükselecek. Bugün Trabzon 12, Bolu 13, Samsun 14 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber