Sağlık Bakanlığı, aile hekimliği uygulamasını 55 il'e çıkarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2008 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın 1 yıl önce 6 ilde pilot olarak uygulama başlatıp 20 ilde uygulamaya geçirdiği Aile Hekimliği Projesi, yayılıyor. Bakanlık, 20 ilde başarılı sonuçlar elde edilmesi üzerine il sayısını 55'e çıkarıyor. Projenin 1. yaşını doldurması sebebiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Samsun'a gelen Sağlık Bakanlığı Temel sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Koray Ayberk, projenin 55 ilde uygulamaya geçirileceğini söyledi.

Samsun Toplum Sağlığı Merkezleri'nde görev yapan 342 doktorun aile hekimliği uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Çiftlik, Fatih ve 3 Nolu Toplum Sağlığı Merkezleri'ni ziyaret eden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Koray Ayberk, hekimlerle ve vatandaşlar görüştü. Sistemin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi alıp hastaların memnuniyet derecesini tespit etmeye çalıştı. Ülke genelinde aile hekimliği uygulamasının başarıyla sürdüğünü belirten Dr. Koray Ayberk, şu an 20 ilde uygulanan projede sorun olmadığını kaydetti. Dr. Ayberk, "Aile hekimliği uygulamasına yıl içinde 35 ilde daha geçilmesine karar verildi. Toplam 55 ilde aile hekimliği uygulanmaya başlanacak. Uygulamanın bir bölümü 2009 yılı başında da geçebilir. Yeni düzenleme ile illerin 3'de birinde nüfusun ise yarısı aile hekimliğinden yararlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Samsun Vali Vekili Raif Özener ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nun da bulunduğu ziyarette vatandaşlar uygulamalardan memnun olduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber