Eğitim-Bir-Sen okullarda din eğitimi dersi istedi

Haber Giriş : 06 Mart 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Bir-Sen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu tutulması gerektiğini belirtirken, ayrıca din eğitimi dersinin de okullarda seçmeli olarak yer alması gerektiğini savundu.

-Eğitim-Bir-Sen yeni Anayasa çalışmalarına yeniden hız verilmesini isterken, ?Yeni Anayasa çalışmalarına ara verilmesi demokratikleşme çalışmalarının yavaşlaması anlamına gelmektedir? denildi.

ANKARA (ANKA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu tutulmasını istedi, din eğitimi dersinin de okullarda seçmeli olarak yer alması gerektiğini savundu.

Eğitim-Bir-Sen'in 12. Başkanlar Kurulu Antalya'da bin 170 yöneticinin katılımı ile yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu sonuç bildirisinde İsrail, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle kınandı. Bildiride, ?Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarda kadın-çocuk demeden katliam yapmasını lanetliyor, BM'yi ve İKO'yu göreve çağırıyoruz? denildi. Irak ve Afganistan'da her gün onlarca kişinin öldüğü belirtilen bildiride, bu ölümlerin sorumlusunun ABD olduğu, ve derhal bölgeden çekilmesi gerektiği ifade edildi.

-?YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLMELİ?-

Bildiride, yeni Anayasa çalışmalarına yeniden hız verilmesi gerektiği belirtilirken, ?Yeni Anayasa çalışmalarına ara verilmesi demokratikleşme çalışmalarının yavaşlaması anlamına gelmektedir? denildi.

Katsayı uygulamasının adaletsizlik yarattığı savunulan bildiride, Milli Eğitim Bakanlığı atama yönetmeliğinin de bir an önce çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Anayasa değişikliği yapılarak türban ile üniversitelere girişin serbest olduğu savunulan bildiride, türbanlı öğrencileri derslere almayan rektörlerin de kınandığı açıklandı.

-?DİN KÜLTÜRÜ DERSİ ZORUNLU OLSUN, DİN EĞİTİMİ DERSİ SEÇMELİ VERİLSİN?-

Bildiride, Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin mevcut içeriği ile zorunlu olamayacağı kararına da değinilirken, ?Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden rahatsız olanların varlığı dikkat çekicidir. Üstelik söz konusu derste sadece İslam dini değil Hıristiyanlık, Yahudilik, Budizm gibi din ve öğretiler hakkında genel bilgiler verilmektedir. Hatta yurttaşlık görev ve sorumluluklarımız da bu ders kapsamında verilmektedir. Sendika olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olarak devam etmesi, ayrıca seçmeli olarak din eğitim dersinin konulmasını talep ediyoruz.

-?HAKLARIN GERİYE GÖTÜRÜLMESİ GAYRETLERİ KAYGIYLA İZLENİYOR?

Bildiride, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı kapsamında çalışanların haklarının geriye götürülmesi ?gayretlerinin? kaygıyla izlendiği ifade edilirken, yasa tasarısı için sendikalardan da görüş alınması gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber