BBP: Bütün din, inanç ve mezhepler öğretilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde bütün din, inanç ve mezhep anlayışları ve onların kültürlerinin dışlamadan öğretilmesi gerekir'' dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin mecburi ama eğitiminin isteğe bağlı olması gerektiğini, bunun milli birlik ve beraberliğe katkı sağlayacağını ifade etti. Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde bütün din, inanç ve mezhep anlayışları ve onların kültürlerinin dışlamadan öğretilmesi gerekir. Müfredatta bunlara dikkat edilmelidir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri bütün dinlerin ortaya koymuş olduğu temel değerleri ve o dinin mensuplarına yüklemiş olduğu sorumlulukları çocuklara öğretmek maksadıyla yapıldığında ne gibi zararı olabilir? Çocuklar, tam tersine karşısındaki farklı düşünceye sahip insanın tutum ve davranışlarının nereden kaynaklandığını bilerek kendisi gibi düşünmeyenlerin ve kendisi gibi yaşamayanların da bir inançtan kaynaklanan sorumluluğu olduğunu bilerek, onun inancına ve davranışlarına saygı duymayı öğrenecektir. Danıştay, bu kararı bazı mezheplere yeterince yer verilmediğini düşünerek bozmuşsa, müfredatta buna dikkat edilerek sorun çözülür.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber