Bakan Çiçek: Yargı adamları konuşacaklarsa emekli olduktan sonra konuşurlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın, '27 Mayıs darbesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili bir soruya, "Bence eski bir Adalet Bakanı olarak, yargı mensupları keşke konuşmasalar diye bunu söylüyorum, yani Batı'da bir başsavcının, bir mahkeme başkanının konuşmasına şahit olan var mı onu bilmiyorum. Onun için bunlar kurumları da yıpratıyor" diye cevap verdi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, yargı mensuplarının konuşmasının kurumlara zarar verdiğini söyledi. Çiçek, yargı mensuplarının konuşmaması ve hukuk dışında gelişen olayları tasvipkar durumda olmamaları gerektiğine vurgu yaptı. 27 Mayıs darbesinin ülkeye nasıl bir getirisi olmadığını ifade eden Bakan Çiçek, gazetecinin sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

"Açıklama yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum ama hukuk adamlarının hukukun dışında gelişen olayları tasvip etmesi ya da tasvip eder bir tavır içinde olması bence çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Hele hele yargı mensupları ise bunlar kamuoyuna yapılan açıklamalar kurumları da ilgili de tartışmaları beraberinde getiriyor. Yargı devletin en önemli erklerinden bir tanesidir. Mümkün olduğu kadar tartışma dışı tutulması lazım, hepimizin yargıya saygı göstermesi lazım. Eğer bu türlü beyanlar varid ise kurumları tartışmaya açar çok doğru olmaz, kim bu ülkede ne çözüm arayacaksa hukukun içinde aramalıdır. Kaldı ki 27 Mayıs'ın halen tasvipkarı var mı bu ülkede onu da bilmiyorum. Üç tane devlet adamını asarak bu ülke ne elde etmiştir, onu da oturup iyi bakmak lazım gelir. Bence eski bir Adalet Bakanı olarak yargı mensupları keşke konuşmasalar diye bunu söylüyorum, yani Batı'da bir başsavcının bir mahkeme başkanının konuşmasına şahit olan var mı onu bilmiyorum. Onun için bunlar kurumları da yıpratıyor. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor, hele böyle dikenli konularsa hele böyle toplumda büyük ve derin yaralar açmış bir konu ise hele böyle yargı adamlarının konuşacaklarsa emekli olduktan sonra konuşurlar ona birşey yok, engel yok, o kadar ifade özgürlüğü var 301'e girmez o."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber