Seminer adı altında hemşirelere tatil!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Mart 2008 09:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sivas'ta 14 Mart Tıp Bayramı'nda ?Şifa 58' operasyonuyla çökertilen çetenin, kendileri adına çalışan hemşireleri yurt dışı gezilerine götürdüğü ortaya çıktı

SİVAS'TA tıbbi malzemede 20 milyon YTL'lik yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Tıp Bayramı'nda doktor, hemşire ve SSK bürokratlarının da bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı. Polis, çetenin kendilerine çalışan kişilere yönelik düzenlediği ödülleri de tespit etti. Ortak çalıştıkları doktorları yurtdışına tatile götürdükleri de belirlendi. Büyük vurgunlardan sonra tuttukları villaya işbirliği yaptığı kişileri çağırarak yabancı kadınlarla alem yaptıkları da ortaya çıktı.

HEMŞİRENİN GÖREVİ İMZA

HEMŞİRELER ortak çalıştıkları doktorların hazırladığı raporları çeteye çalışmayan doktorlara imzalatmakla görevlendirildi. Bunun karşılığında ise hemşireler seminer adı altında yurtdışı tatilleri ile ödüllendirildi.

Doktorlara yüzde 10 komisyon

Çeteyle işbirliği içerisinde olan doktorların her rapordan yüzde 10 komisyon aldıkları da ortaya çıktı. Tayini çıkan doktorların gittikleri yeni hastanelerde de çete ile işbirliklerini sürdürdükleri belirlendi. Gözaltına alınan doktorların ayrıca erkek hastalara sezaryen yapmak, ölülere ise sahte reçete düzenleyerek menfaat sağlamak gibi iddialarla suçlandıkları da öne sürülüyor.

ÖZKAN TAMİRAK / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber