Sahte diş hekimine 7 yıl hapis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mart 2008 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, diş hekimliği fakültesi mezunu Sibel Kavaklı, kendisini 2 bin 500 YTL aylık ücretle işe alan sahte dişçi Şükrü Yıldırım'ı ihbar edip yakalattı. Bir hastaya diş operasyonu yaparken yakalanan sahte diş hekimi Şükrü Yıldırım, 7 yıl hapis ve 4 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Daha önce de aynı suçu işlediği ortaya çıkan sahte deşçi Şükrü Yıldırım'ın maskesini, yanında işe aldığı genç diş hekimi Sibel Kavaklı düşürdü. ?Çaycı Şükrü' lakaplı Yıldırım'ın diş hekimi olmadığını anlayan Kavaklı, Antalya Diş Hekimleri Odası'na şikayette bulundu. Manavgat'ın Aşağı Pazarcı Mahallesi'ndeki ?Diş Hekimi Sibel Kavaklı' tabelasının asıldığı muayenehaneye yapılan baskında Şükrü Yıldırım bir hastanın ağzında çalışma yaparken suçüstü yakalandı. Büroda bulunan tüm diş hekimliği malzemelerine de savcılık el koydu.

Manavgat 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan sahte diş hekimi Şükrü Yıldırım, bir süre diş hekimi yanında çalışarak kalfalık yaptığını söyledi. Yıldırım, ?Muayenehanede kullandığı malzemelerin tamamı Sibel Kavaklı'ya aittir. Ben kendimi diş hekimi olarak tanıtmadım? dedi.

Diş Hekimleri Odası ve Manavgat Sağlık Grup Başkanlığı'nın baskını yapan temsilcileri mahkemede tanık olarak dinlendi. Oda temsilcileri ifadelerinde, ?Aşağı Pazarcı Mahallesi'ndeki diş hekimi bürosuna yaptığımız baskın sırasında Sibel Kavaklı tabelası vardı. İçeri girdiğimizde Şükrü Yıldırım bir hastanın ağzında çalışma yapıyordu. Yıldırım telaşlanarak hastayı acil olarak bürodan gönderdi ve biz ismini alamadık. Sadece diş hekimlerinin kullanabileceği malzemelerin bulunduğu büro aynı zamanda bir diş laboratuvarı olarak da kullanılıyordu? dedi.

Mahkeme, Şükrü Yıldırım'a 14 Eylül 2005 tarihinde de Manavgat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yine aynı suçtan 1 yıl hapis cezası verildiğini ve ertelendiğini belirtti. Mahkeme heyeti daha önce aynı suçu işleyen Şükrü Yıldırım'ı, birleştirilen davasıyla birlikte toplam 7 yıl hapis cezası ve 4 bin YTL para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verilen cezayı da ertelemedi. Yıldırım'ın aynı suçtan halen iki davası daha sürüyor.

Antalya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akgün, avukatlık büroları ile beraber son 4 yıldır sahte diş hekimleri ile ciddi şekilde mücadele ettiklerini belirterek, ?Bugüne kadar 59 baskın gerçekleştirdik. Caydırıcı özelliği olması nedeniyle verilen ceza örnek teşkil edebilecek niteliktedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber