Alo taciz hattımız da oldu...

Haber Giriş : 05 Ekim 2004 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayan halterde ortaya çıkan taciz skandalı spora soğuk bakan aileleri daha da tedirgin edince, yetkililer tacizle mücadele etmek için kestirme bir yol buldu! Alo taciz hattı devreye sokuldu.

444 3 444 numaralı telefondan günün 24 saati Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ulaşabilecek olan sporcular şikayetlerini dile getirecek.

Halterde 1 aydır gündemi işgal eden ve antrenör Mehmet Üstündağ'ın Ulucanlar Cezaevi'ne konmasıyla küllenen taciz skandalı sporun patronu Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Sporcuların ve ailelerinin şikayetlerini ve taleplerini spor teşkilatına sağlıklı şekilde iletemediğini gören Genel Müdür Mehmet Atalay'ın talimatıyla 24 saat açık ücretsiz 'alo taciz' hattı kuruldu. Daha önce şikayetleri ve talepleri için oturup dilekçe yazan ve bunu genel müdürlüğe gönderen sporcular, bundan böyle her türlü sorunlarını önüne bulundukları kentin alan kodunu da yazarak 444 3 444 numaralı telefondan anında Genel Müdürlüğe iletebilecek.

'Hemen değerlendirilecek'

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 24 saat açık olacak buhatta yapılacak başvuruların çok çabuk değerlendirileceğini ve bu konuda gerekli soruşturmanın yapılacağını söyledi. Sporcuların yazdığı bir dilekçenin kendilerine ulaşmasının 10-15 gün sürdüğünü belirten Atalay, "Bu hatla birlikte süreci hızlandırmayı ve sporcularımıza daha çabuk geri dönmeyi hedefledik. Yalnızca şikayet değil, her türlü talep ve dileklere de açık bir hat olacak" diye konuştu.

"Aileler korkmasın"

Genel müdür, halterdeki taciz skandalı sonrası spora soğuk bakan velilere de seslenerek, "Birkaç niyeti bozuk insan nedeniyle koskoca bir spor camiasını lekelememek gerekir. Ayrık otlarını temizlemek için buradayız. Kurduğumuz telefon hattıyla bu düşüncedeki kişilere aman vermeyeceğiz. Aileler korkmadan kızlarını, çocuklarını spora yönlendirmelidir" ifadesini kullandı.

SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber