Şırnak'ta öldürülen 5 terörist yabancı uyruklu çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen 10 teröristen 5'i yabancı uyruklu çıktı.

PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı başlatılan operasyonda, 12 Mart 2008 tarihinde teröristlerle sıcak temas sağlanmış ve aralıklarla devam eden çatışmalar sonucunda birisi kadın olmak üzere 10 terörist silahları ile etkisiz hale getirilmişti.

Teröristlerle birlikte önemli miktarda tuzaklanmış el bombası, patlayıcı madde, yiyecek, giyecek ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.

Terör örgütü 12 gün sonra çatışmada öldürülen 9 teröristin kimliklerini açıkladı. Örgüt, gecikmenin sebebini ise iklim şartlarından dolayı öldürülen teröristlerin kimlikleri hakkında bilgilerin geç elde edilmesine bağladı.

1971 Van doğumlu olan ve 1992 yılında örgüte katılan Kurtay Faraşin kod adlı Abdulkerim Ertaş'ın hakkında detaylı bilgi veren terör örgütü, teröristin en çok sevdiği şeyler hakkında bilgi verildi. Terörist Kurtay'ın 2005 yılında terör örgütünün sözde silahlı kanadı olarak bilinen HPG'nin üçüncü konferansında merkezi düzeyde görev aldığı belirtildi.

Öldürülen teröristlerden ikisi Van doğumlu, diğer ikisi de Hakkari ve Sivas doğumlu. Geri kalan teröristlerden 4'ü Suriye uyruklu iken; 1'i ise İran uyruklu çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber