Hatalı kaldırımdan belediyeye 750 YTL ceza

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 18:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erol KÜÇÜKOĞLU/ORDU, (DHA)

ORDU'da kaldırımda yürürken ayağını kıran avukat Gökhan Özdoğru, ?kaldırımın yanlış ve hatalı yapıldığını' tespit ettirip, dava açtı. Mahkeme de Ordu Belediyesi'nin Özdoğru'ya 750 YTL tazminat ödemesine karar verdi.

Ordu'da görev yapan avukat Gökhan Özdoğru, 24 Şubat 2007'de bürosuna giderken, Süleyman Felek Caddesi'nde, engelliler için yapılan eğimli kaldırımda ayağını kırdı. Ayak tarak kemiği kırılan Özdoğru, yaklaşık 2 ay işine gidemedi. Bunun üzerine Özdoğru, Ordu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 1000 YTL maddi, 5 bin YTL manevi tazminat istemiyle dava açtı. Davaya bakan hakim, bilirkişi raporu isteyince, kendisinin ayağını kırdığı noktada inceleme yapan bilirkişi, kaldırımın yapımında 3 santim kod farkı olduğunu, ayrıca Ordu Belediyesi'nin de hizmet kusuru bulunduğu ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) şartlarına uymadığına karar vererek, bu yönde bir rapor düzenledi. Bu raporla birlikte konuyu ele alan Asliye Hukuk Mahkemesi, Ordu Belediyesi'nin 750 YTL manevi tazminat ödemesine, ayrıca mahkeme masraflarının da karşılamasına karar verdi.

Avukat Gökhan Özdoğru, bu tür hizmetlerin yapılırken gelişi güzel yapılmaması için dava açmaya karar verdiğini söyleyerek, ?Hizmetlerin daha iyi yapılmasını teşvik etmek için bu davayı açtım. Ayrıca hizmetler yapılırken ?şunu da şöyle yapalım, nasıl olsa bir şey olmaz' özensizliğinin gösterilmemesi için hukuka başvurdum. Bence işlerin daha iyi olmasını istiyorsak hepimiz sorumluluk almalıyız. Dilerim bu hem uyarıcı hem de cesaretlendirici bir örnek olur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber