Takdirli müdürün merkeze alınmasını yargı durdurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'da görevde bulunduğu 19 ay içinde 9 suç örgütünü çökerttiği için 121 maaş ikramiye ve 16 takdirnameyle ödüllendirildikten sonra, geçen Aralık ayında merkeze alınan Emniyet Müdürü Kamil Çolak hakkında, Erzurum İdare Mahkemesi ?yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Aralık ayında hazırlanan kararnameyle Emniyet Müdürü Kamil Çolak merkeze alınırken, yerine Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom atandı. Veda konuşmasında Atatürk'ün ?Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, kolay kazançlar peşinde koşan devletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdur' sözünü rehber edindiğini belirten Kamil Çolak, Erzurum'u güvenlik ve asayiş bakımından sorunsuz bir kent haline getirdiklerini söyledi. Kamil Çakmak, Ankara'ya yola çıkmadan önce çalışma arkadaşlarıyla tokalaşırken de, ?Mevki için el ayak öpmeyin, insanları ezip geçmeyin? diye konuştu.

Merkeze alındıktan sonra avukatı aracılığı ile Erzurum İdare Mahkemesi'ne başvuran Kamil Çolak hakkında geçen hafta karar çıktı. Mahkeme, Emniyet Müdürü Çolak'ın merkeze alınmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararını İçişleri Bakanlığı'na yolladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber