Masabaşında çalışanlar için ilginç proje

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakitlerinin büyük kısmını masa başında geçirenler, lise öğrencisinin geliştirdiği proje ile hem spor yapma imkanı bulacak hem de enerji üretecek.

Batman Sıdık Tekin Lisesi 9. sınıf öğrencisi, Ömer Hamidi tarafından geliştirilen Sportif Enerji Kaynağı adlı proje, Samanyolu Koleji tarafından düzenlenen Uluslararası proje yarışmasında sergilenmek üzere çağrılan ilk 50 proje arasına girdi.

Enerji kaynağı projesi kapsamında geliştirilen alet, bir pedal, dinamo, sayaç, dijital ekran ve bağlantı aparatlarından oluşuyor.

Seyyar olarak taşınabilen ve istenilen masaya dışa doğru sıkıştırılarak monte edilen sayaç sayesinde masa başında oturanlar hem spor yapacak hem de enerji üretip aydınlatma da kullanabilecek.

Kullanıcılar ayrıca, kaç kilometre hızla pedal çevirdiklerini ve aldıkları mesafeyi masa üstündeki küçük ekrandan takip edebilecek.

34 ülkeden 365 okulun 7 bin 750 proje ile katıldığı yarışmada, projesi kabul gören Hamidi, "Sağlık ve enerji bu gün günümüzde en önemli 2 unsurdur. Bu nedenle sağlıklı yaşam ve enerji üretimi konusunda proje hazırlamayı uygun gördüm. Hedef kitle olarak ta vaktinin büyük kısmını masa başında oturarak çalışanları seçtim. Sportif enerji kaynağı projesi ile masa başında oturanlar masa altına yerleştirilen bir pedal vasıtasıyla spor yaparken aynı zamanda enerji üretip depolayabilecek." diye konuştu.

Uluslararası düzeyde olan bir yarışmada projenin kabul görmesinden memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Kalpaklı, "Okulda ham eğitimin yanı sıra öğrencilerimize geleceğe yönelik biraz daha uygulanabilir bilgiyi aktif hale getiren eğitim vermeye çalışıyoruz. Ayrıca eğitim konusunda Batman'ın ismini sadece Türkiye'de değil Dünyaya duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber