Antalya'da yurt müdürü görevden alındı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Provokatör telefonu bir hafta önce kapatmış

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde meydana gelen olaylardan sonra yurt müdürü görevden alındı, Ankara Atatürk Öğrenci Yurdu Müdürü Ali Kurt yurt müdürlüğüne vekaleten görevlendirildi. Olayların yurtlarla ilgili bölümü için bir başmüfettiş başkanlığında 4 müfettiş görevlendirildi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü de olayda ihmalleri olup olmadığının saptanması için mülkiye ve polis müfettişine olayları araştırma görevi verdi

Sol görüşlü öğrencilerin üzerine tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy'un mafya gruplarıyla da yakın ilişki içinde olduğu, o yüzden saklanacak yer bulmada zorluk çekmediği belirlendi. Terörden sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü de, Ulusoy'un yakalanması için devreye sokuldu.

BİR HAFTA ÖNCE KAPATMIŞ

Ömer Ulusoy'un bir hafta önce cep telefonunu kapattırdığı belirlendi. Bu yüzden telefonunun izlenmesi, dinlenmesiyle sonuç elde edilememesi, bu kişinin değişik ilişkileri nedeniyle yakalanmasını geciktirdi. Gelen her ihbarı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü olarak bilinen gruplar üzerinde çalışmayı yoğunlaştırdı.

YURT MÜDÜRÜ ALINDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, olayların yurdun dışında meydana geldiğini, eylemlerin dışardan desteklendiğini belirtti. Olaylar üzerine yurt müdürünü görevden aldıklarını belirten ve Antalya'ya deneyimli bir müdür görevlendirdiklerini kaydeden Albayrak, ayrıca personelin ihmalinin olup olmadığının belirlenmesi için de 4 müfettişin çalışma yapacağını söyledi.

AYRILAN 9 KİŞİ

Yaşanan olaylardan sonra ikisi kız 7'zsi erkek olmak üzere toplam 9 öğrencinin yurttan kayıtlarını sildirdiklerini açıklayan Albayrak, olaylar nedeniyle izinli ayrılan öğrenci sayısının da hayli yüksek olduğunu belirtti. Albayrak, "Eğer yurtta huzur olmasaydı dolulurk oranı yüzde 97 olmazdı. Ancak son dönemde daha çok sokaktan kaynaklanan huzursuzluk var. Yurtların güvenliği için son bir yıml içinde 30 güvenlik görevlisi aldık. Sorunların bizden kaynaklanmadığını, buna rağmen her türlü araştırma yapacaklarını, buna göre belirlenecek ek önlemleri de alacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber