XP Service Pack 3 geliyor

Haber Giriş : 15 Nisan 2008 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

XP Service Pack 3 geliyor

Windows XP Service Pack 3'ün ne zaman çıkacağı belli oldu. Resmi verilere göre hangi aşamalarda kimlere gönderileceği netlik kazandı. Bu takvimi açıklıyoruz.

15 Nisan 2008 16:49

Yazı boyutunu büyütmek için

Windows Vista SP1'den sonra (Türkçe sürüm henüz çıkmış değil) gözler Windows XP Service Pack 3'e çevrildi. Vista kullanıcı sayısından çok daha fazla olan Windows XP kullanıcılarını ilgilendiren bu önemli hizmet paketi sayesinde, yeni kurulumdan hemen sonra saatlerce download işlemi yapmaya gerek kalmayacak ve Windows XP, hem daha güvenli hem de daha yetenekli hale gelecek. Microsoft, kendi sitesinde, XP SP3'ün ne zaman çıkacağını takvimlendirerek açıkladı.

O Takvim!

14 Nisan 2008 - XP Service Pack 3 için destek hazırlandı.

21 Nisan 2008 - Üreticilere ve MSDN / Technet üyelerine gönderilecek.

29 Nisan 2008 - Windows Update web sitesinden indirilebilecek.

10 Haziran 2008 - Otomatik güncelleme olarak gelecek.

Türkçe Windows XP SP 3

Yukarıda verilen tarihler, İngilizce Windows XP için geçerli. Türkçe Windows XP SP3 için bu zamanlara en az 1 ay daha eklemek gerekecek.

:: Windows XP SP3'ten beklentileriniz neler? SDN Forum'da açıklayın.

http://shiftdelete.net


XP'yi geri verin!

Bilindiği gibi bir süre önce Microsoft bundan sonrası için XP'ye desteğin kesileceğini ve ağırlığın Vista başta olmak üzere, çıkacak yeni sürümlere verileceğini bildirmişti. Altı yaşındaki işletim sisteminin hayranları ise durumdan pek memnun değil.

Microsoft Vista'nın çıkışıyla birlikte bu Haziran ayından sonra raflardan kalkacak olan XP'nin yerine Vista kullanılması adına kullanıcılara önerilerde bulunuyor. Ancak XP taraftarları Vista'nın donanım gereksinimleri, geriye doğru yaşanılan bazı donanım ve yazılım uyumsuzlukları ve güvenlik uygulamalarını öne sürerek yeni sisteme sıcak bakmıyorlar.

Teknoloji yazarlarından Galen Gruman, "XP'yi kurtaralım" başlığıyla yazdığı dilekçe için şimdiden 100.000 imza ve binlerce yorum topladı bile. Kullanıcılar 2010'da çıkacağı düşünülen Windows'un yeni sürümü gelene kadar XP satışının ve desteğinin devam etmesini istiyorlar.

Gruman, Vista'dan XP'ye geri dönenlerin sayısının azımsanamayacak ölçülerde olduğuna dikkat çekerek büyük bir kitlenin isteğinin gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan 2008'de satılan yeni bilgisayarların %94'ünde kurulu olarak Vista işletim sistemi geleceği öngörülüyor. İş bilgisayarlarında ise bu rakam %75 olacak.

Halen kullanılan bilgisayarlardaki tahminlere göre 2008'de tüketicilerin %60'ı bilgisayarlarında XP kullanmaya devam edecek. İş dünyasında ise %70 oranında kullanım sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber