Eğitim-Bir-Sen'e 'İddialara cevap ver' çağrısı

Haber Giriş : 19 Nisan 2008 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Türkiye Kamu-Sen'den, AKP hakkında açılan kapatma davası iddianamesinde yer alan ?Talim Terbiye Kuruluna sorulmaksızın görevlendirilen 33 kişinin Cumhuriyet devrimlerine aykırı faaliyetleriyle bilinen Eğitim Bir-Sen'e üye olanlar arasından seçildiği? iddialarına sessiz kalan Eğitim-Bir-Sen'e ?memurlar için iddialara cevap ver? çağrısı geldi.

-EĞİTİM-BİR-SEN'E ?KÖKÜ BAŞKA ÜLKEDE? İDDİASI-

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye'de ?sivil toplum örgütü kisvesi altında olan ve kökü başka ülkelerde bulunan? birçok sivil toplum örgütü bulunduğunu ifade etti. Yokuş, bu tarz sivil toplum örgütlerinin Türkiye'nin ?altını oyma? çabasında olduğunu söyledi. Örgütlü toplum olmanın, gelişmişliğin ve demokrasinin en önemli göstergesi olduğunu kaydeden Yokuş, vatandaşların üye olmayı düşündüğü sendikayı iyi araştırması gerektiğini ifade etti. Yokuş, ?Ne yazık ki toplumumuzun hassasiyetlerini kullanarak, bu değerler üzerinden çıkar sağlamaya çalışan bir çok kuruluş bulunmaktadır. Bu kuruluşlar kendilerine bilinçsizce katılmış olar üyelerinin iyi niyetlerini suistimal etmekte, onlar üzerinden yürüttükleri politikalarla ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaktadırlar. Yargıtay Başsavcısın tarafından AKP'nin kapatılma davasının Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'i de kapsaması, bunun ülkemizdeki en acı örneğidir? diye konuştu.


19 Nis 2008 Eğitim Bir Sen, Kamu-Sen'e cevap verdi


-?İDDİALARA CEVAP VERMESİ GEREKİYOR?-

Eğitim-Bir-Sen'in isminin ?laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine karşı faaliyet?ler kapsamında geçmesinin öğretmenler açısından önemli sorunlara yol açabileceğini belirten Yokuş, 28 Şubat sürecinde bu tür sıkıntıların yaşandığını anımsattı. Yokuş, en büyük memur konfederasyonu olarak memurların söz konusu durumdan etkilenmemesini umduklarını ifade etti. Yokuş, ?Eğitim-Bir-Sen yönetimi, iddianamede yer alan iddialara cevap vermesi gerekmektedir. Bu iddialara cevap vermeyerek hem suçu kabul etmekte, hem de memurların zor durumda kalmasına neden olabilecektir? dedi.

-EĞİTİM-BİR-SEN'E ?ANDIMIZ? TEPKİSİ-

Yokuş, Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Yıldız'ın ?Andımız okunmasın? sözlerine de tepki gösterdi. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yıldız, Şanlıurfa Bölge Toplantısı'nda ?Andımız okunmasın' demişti. Yıldız, bu sözlerinin eleştirilmesinin ardından ise şu açıklamayı yapmıştı:

?Şanlıurfa Bölge Toplantısı'nda ?Andımız okunmasın' demişiz. Evet demişiz çünkü; yine bu mutlu azınlık geçmişte ?Kürt kimliğinin' reddedilmesi sonucu süreç içerisinde binlerce insanımızın yok olmasına ve ülke kaynaklarının heba edilmesine ve hala da edilmesine neden olduğu açıktır. Eğitim Bir-Sen olarak biz diyoruz ki: Bu ülkede yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Dolayısıyla ulusal milliyetçiliğe dayalı ve evrensel değerlerden yoksun bir uygulama olan ?Andımız' en kısa zamanda kaldırılmalıdır.?


19 Nis 2008 Eğitim Bir Sen, Kamu-Sen'e cevap verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber