Annenin, bebeğine sarılması bebekteki ağrıyı kesiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 12:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İngiltere merkezli Bio Medikal Pediyatrik Merkezi (BMC Pediatrics) bilimsel araştırmalar merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre annenin bebeğine sarılması tıpkı doğal bir ağrı kesici gibi. Annenin bebeğine sarılmasıyla kendi teninin bebeğin tenine değmesi sonucu bebekteki herhangi bir ağrı doğal olarak düşürüyor. Araştırmaya göre ayrıca, bebeğin herhangi bir ağrısı ya da hastalığı varsa annenin bebeğine sarılması sonucu oluşan temas sayesinde bebeğin daha kolay ya da daha kısa sürede iyileştiği ortaya çıktı.

BMC Pediyatrik dergisinde yer alan araştırma ile doktorların bebeklerin yakalandıkları hastalıklar karşısında ilaç yerine annelere bu yolu denemelerinin önerilebileceği belirtiliyor. Bilimsel olarak olayın araştırılması esnasında bilim adamlarının annelerin bebeklerine sarıldığı anda bebeklerin yüz ifadesi, kalp atışı, kandaki oksijen hareketleri gibi biyolojik yapılarının gözlendiği açıklandı. Yine aynı araştırmada anne ve 28 ile 31 haftalık bebekler üzerinde bilimsel deneme yapıldığı ve bebeğin anne kucağında olduğu ve kucağında olmadığı anlarda bebekteki kan oranının da ölçülerek, örnekler alındığı belirtiliyor. Araştırmanın devamında bilim adamlarının, bebeklerin annelerinin kucağında olduğu sırada ağrının yarı yarıya düştüğünün kanıtlandığı kaydedildi.

Annelerinin kollarında olan bebeklerin 3 dakika içinde yüz ifadelerinin değiştiği belirtilen raporda, anne kucağında olmayanları ise aynı şekilde acıyı yaşadıkları ve yüz ifadelerinin ise değişmediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan ve bilimsel araştırmada görev alan McGill Üniversitesi araştırmacısı Celeste Johston, bilimsel sonucun bir annenin bebeğine sarılınca bebekte sadece ağrının kesilmediği, aynı zamanda hasta bebeğin daha kısa sürede iyileştiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber