81 ilin emniyet müdürleri toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, il emniyet müdürlerine, "Vatandaşa kapınız açık olsun, halkımızla iç içe olun, acı tatlı günlerini paylaşın ve size kolay ulaşmalarını sağlayın" talimatını verdi.

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in de katıldığı Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2 gün sürecek olan toplantıda sorunların paylaşılarak, ilerde olup bitenin birlikte değerlendirileceğini söyledi. Devletin en başta gelen görevinin vatandaşın huzur içinde yaşatmak olduğunu vurgulayan Bakan Atalay, çağın gereklerini polis teşkilatının da yerine getirerek değişime ayak uyduracağını söyledi. Suçu önleme ve suçla mücadelede

bireylerin hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmamasının önemini vurgulayan Atalay, ancak güvenliğin de zafiyete uğratılmaması gerektiğini belirtti. Atalay, "Özgürlük ve güvenlik dengesi çok iyi sağlanmalıdır. Ülkeleri çağdaşlık düzeyi polis uygulamalarındaki insan hak ve özgürlüklerine gösterilen özenle görülür. Birey hak ve özgürlüklerin güvencesi güvenliğin en iyi şekilde sağlanmasıdır. Ülkede kargaşa olursa diğer özgürlüklerin anlamı olmaz" dedi.

Anayasal düzenin insanların özgürce yaşaması için var olduğunu kaydeden Bakan Atalay, "Biz anayasal düzeni korurken konunun bu boyutuna da dikkat edeceğiz" diye konuştu.

Önleyici tedbirlerin önemine dikkat çeken Atalay, çağdaş güvenlik anlayışının da bunu gerektirdiğini vurgulayarak, önemli olanın suç oluşmadan önlemek, suçu işleyecek olanı caydırmak olduğunu ifade etti. Bakan Atalay, MOBESE uygulamasının yıl sonuna kadar 81 il düzeyine yayılacağını kaydederek, uygulamanın çok faydalı olduğunu söyledi. Toplum Destekli Polis Projesi konusunda il emniyet müdürlerine uyarılarda bulunan Atalay, "Vatandaşa kapınız açık olsun. Vatandaşa iç içe olun. Acı tatlı günlerini

paylaşın, size kolay ulaşmalarını sağlayın" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele konusunda polisin başarılarına dikkati çeken Atalay, bu tür suçlarla mücadelenin bireyin devlete güvenmesini sağlamadaki önemine vurgu yaptı. 81 ilin emniyet müdürlerinin katıldığı toplantıda Bakan Atalay, polisin özlük hakları konusunda çalışmaların sürdüğünü, bütçe imkanlarının el verdiği ölçüde gerek özlük hakları ve gerekse çalışma şartları konusunda iyileştirme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ise, hizmetin en iyi şekilde yapılması gayreti içinde olduklarını belirterek, bütün polis teşkilatının büyük bir fedakarlık içinde vatandaşa hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Dünyada değişen şartlara en iyi şekilde ayak uydurmaya çalışıldığını vurgulayan Köksal, "Suçluların sinecekleri suç işlenmeyecek bir ortam yaratmaya söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber