Öğretmene 'acı biber' cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'daki bir ilköğretim okulunda "yaramazlık yapan ya da ders çalışmayan öğrencileri ağzına acı biber sürerek" cezalandırdığı belirlenen sınıf öğretmeni hakkında, bir yıl kademe durdurma cezası verildi. Öğretmenin görev yeri de değiştirildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 42 yaşındaki Kadir Ç. hakkında, yaramazlık yapan ya da derslerine çalışmayan öğrencilerin ağzına acı biber sürdüğü, sahte sevk kağıdı düzenleyerek okula gelmediği ve aile üyeleriyle birlikte okul müdürünü tehdit ettiği yönünde şikayetler aldıklarını bildirdi.

Gülay, "Müfettişlerimiz olayı incelediler ve iddiaların tamamının doğru olduğunu ortaya çıkardılar" dedi. Bunun üzerine öğretmen hakkında bir yıl kademe durdurma cezası verildiğini anlatan Gülay, bu cezanın disiplin kurulunda da onaylandığını kaydetti.

Öğretmenin Antalya'daki başka bir ilköğretim okuluna verildiğini anlatan Gülay, Kadir Ç'nin bu okulda sınıf öğretmeni olarak göreve başladığını söyledi.

Bu arada Kadir Ç. verilen cezanın ardından İdare Mahkemesi'ne dava açtı, ancak bu davayı da kaybetti. Osman Nuri Gülay, "Kadir Ç, atandığı yeni okulda sınıf öğretmeni olarak görevine devam ediyor, ancak geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle müfettişlerimiz tarafından sık sık denetleniyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber