Milli Güvenlik dersinde gerginlik

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FERİT ASLAN

Derik Lisesi'nde Milli Güvenlik dersine giren teğmen ile öğrenciler arasında PKK yüzünden çıkan tartışmanın ardından gözaltına alınan 4 öğretmen ile 12 öğrenci tutuksuz olarak yargılanacak

Açığa alınan okul idarecileri ve öğrenciler, örgüt propagandası yapmak, propagandaya göz yummak ve Atatürk'ün manevi şahsiyesine hakaretten yargılanacak.

Habere yorum yaz

Mardin'in Derik ilçesindeki Derik Lisesi'nde Milli Güvenlik dersine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında, terör örgütü PKK konusunda çıkan tartışmanın ardından gözaltına alınan okul müdürü, üç yardımcısı ve 12 öğrenci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Açığa alınan okul idarecileri ve öğrenciler, örgüt propagandası yapmak, propagandaya göz yummak ve Atatürk'ün manevi şahsiyatına hakaretten yargılanacak.

Olayla ilgili gözaltına alınan lise müdürü, üç yardımcısı ve 12 lise öğrencisinin sorgusu Derik Adliyesi'nde önceki gece geç saatlere kadar devam etti. Savcılık, okul müdürü ve bir öğrenciyi tutuklama talebi ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkeme, bütün zanlıların tutuksuz yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı.

Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticisi ve disiplin kurulu başkanı Enver Ete, Milli Güvenlik dersinde başlayan bir tartışmanın mahkemeye kadar taşınmasından üzüntü duyduklarını belirterek, ?Derste teğmen öğrencileri tahrik etmiş. Öğrenciler ve velileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Buna rağmen okul yönetimi ve öğrencilerle ilgili soruşturma açıldı. Okulda her zaman olduğu gibi aralarında pornografik yazılarında bulunduğu ve her okulda olan yazılar suç sayılarak bu dava açılmıştır? dedi.

İddiaya göre, 21 Nisan günü işlenen Milli Güvenlik dersine giren teğmen M.B.K, operasyondan geldiğini ve PKK'lılar ile çatışmalara girdiğini söyledi. Bunun üzerine, teğmen ve öğrenciler arasında tartışma çıktı. Öğrenciler, öğretmenin istifa etmesi için sloganlar atarak, hep birlikte dersten çıktı.

Okula gelen Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi, sıra ve masalar, okul duvarları ve tuvalet kapılarındaki PKK'yı övücü yazıları görüntüledi.

Bazı ders kitaplarındaki Atatürk fotoğraflarında tahrifat yapıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında açığa alınan Okul Müdürü Veysi Yasan ile yardımcıları Hanifi Yalçın, Bülent Çen, Mustafa Ciro ile 12 öğrenci savcılığın talimatıyla gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber