Okulun ihtiyaçları gazeteden karşılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 11:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Adaksu Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri, çıkardıkları gazeteden elde ettikleri gelirle okul ihtiyaçlarını karşılıyor.

Malazgirt ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Adaksu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Yasin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan aylık Adaksu Postası Gazetesi'nden elde edilen gelirin tamamının okulun eksikliklerini gidermekte kullanıldığını söyledi.

Gazete çıkarma fikrinin, okulda görevli öğretmenler tarafından olumlu karşılanması üzerine hemen harekete geçtiklerini belirten Çetin, şunları kaydetti:

''İlk etapta tedirgindik. Gazete satmak ve abone bulmakta başarılı olamazsak çalışmamız sona erecekti. Gazeteyi bastıktan sonra gittiğimiz her yerde olumlu görüşle karşılaştık. Abone ücretleri ve reklamdan bir miktar gelir elde ettik. Bu da bizi mutlu etti. Elde ettiğimiz parayla önce öğretmenler odasını yeniledik. Önümüzdeki baskılarda okulumuzun diğer ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz.''

-GRAFİKER EŞDEN DESTEK-

Gazete editörü ve sınıf öğretmeni Tuba Çakmak, gazete hazırlarken fazla zorlanmadıklarını ve eşinin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Eşim grafiker. Gazete çıkartmaya karar verdiğimiz zaman eşimden bize yardımcı olmasını istedim. Kendisi de bizi kırmadı ve gazetenin dizgi, tasarımında bize yardımcı oldu. Ayrıca baskının yapıldığı Adana'daki matbaa yetkilileri de bizlere çok yardımcı oluyor.''

Gazetenin satış sorumlusu sınıf öğretmeni Duygu Yıldırım da köyleri ve ilçe merkezini gezerek, gazeteleri satmaya ve abone bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Sonuçta gazete belli bir maliyet gerektiriyor. Biz de bu maliyeti çıkartmak için gelir elde etmek istiyorduk. İlçe merkezi ve köyleri dolaşıyoruz. Reklam ve abone için ziyaret ettiğimiz esnaf bizleri kırmıyor. Ayrıca velilerimiz de bizlere destek oluyor.''

Yıldırım, gazetenin iki baskısının gerçekleştiğini, ayda 500 adet baskı yaptıklarını ve gazeteleri 2 YTL'den sattıklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise öğretmenlerin örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Okul aile birliği ile işbirliği yapılarak gerçekleşen gazete satışından elde edilen gelirle oklumuzun bazı ihtiyaçlarının karşılanması çok güzel. Ayrıca gazetede eğitim içerikli haberlerin yer alması da diğer önemli bir ayrıntıdır. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber