Çelik'i ödediği tazminatlar batıracak!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Erzurum'dan sonra eski Giresun İl Milli Eğitim Müdürüne'de 5 bin YTL tazminat ödeyecek

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu'nun açtığı tazminat davasını da kaybetti. Yargıtay, Bakan Çelik'i 5 bin YTL tazminata mahkûm etti. Yargıtay kısa bir süre önce de eski Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın açtığı davada Çelik ve atama işleminde imzaları bulunan bürokratları tazminata mahkûm etmişti.

Halit Azizoğlu, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü'yken, Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde oluşturulan bir komisyona bir yıl süreyle atanmıştı. Bakanlık Azizoğlu'nun görev süresi dolmak üzereyken, altı ay daha uzattı. Azizoğlu uzatma kararına itiraz ederek, Ankara 8. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme Temmuz 2004'te yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bakanlık 28 Ekim 2004 tarihinde ?yargı kararını uyguladığı' görüntüsü vermek için Azizoğlu'nu Giresun'daki görevine iade etti. Ancak Azizoğlu'nun buradaki görevi sadece 14 gün sürdü. Çünkü, Azizoğlu, 11 Kasım 2004 tarihinde tekrar görevinden alınarak Ankara'ya MEB APK başkanlığı'na görevlendirildi.

Yargı atamayı iptal etti

Bu sırada İdare Mahkemesi'nde açılan dava 25 Kasım 2004 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme, Azizoğlu'nun atama işlemini iptal etti. Azizoğlu, Bakanlığa başvurarak, Giresun'daki görevine iade istedi. Bakanlık, mahkemin verdiği iptal kararının eski atamayla ilgili olduğunu savunarak Azizoğlu'nu atama işlemini gerçekleştirmedi.

Azizoğlu bunun üzerine Bakanlığın yargı kararlarını uygulamaması nedeniyle manevi zarara uğradığını iddia ederek Bakan Çelik ve atama işleminde imzası bulunan bürokratlar hakkında, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Mahkeme, yargılama sonucunda Bakan Çelik'i 5 bin YTL tazminata mahkûm etti. Kararda diğer bürokratlar ise suçlu bulunmadı.

Karara yapılan itiraz sonucunda dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin gündemine geldi. Yüksek Mahkeme, 3 Nisan 2008'de verdiği kararda, yerel mahkemenin kararını onayarak Çelik'i 5 bin YTL tazminata mahkûm etti. Yargıtay, yerel mahkemeden kararın büroKratlar yönünden de temyiz edilmesi ve diğer sorumlulurın da cezalandırılması gereğine işaret etti.

5 bin YTL eski davadan

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kısa bir süre önce de eski Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'la ilgili yargı kararlarını uygulamadıkları için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bürokratlarını sorumlu tutmuş, 5 bin YTL tazminat cezasını onaylamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber