İhbar hattındaki polislere güzel konuşma dersi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlardan gelen telefon ihbarlarının ilk adresi olan 155 Polis İmdat hattında çalışan polisler güzel konuşma dersi alıyor. Kursta, polislere yöresel şivelerinden kurtulma ve diyalogları geliştirme yöntemleri anlatılıyor.

Vatandaşlardan gelen ihbarların ilk adresi '155 Polis İmdat' hattında çalışan polisler güzel konuşma dersi alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK)'nda görevli diksiyon hocası Gözde Tulpar tarafından üç ay önce başlatılan kursta, polislere yöresel şivelerinden kurtulma ve diyaloglarını geliştirme yöntemleri anlatılıyor. 20 kişilik gruplara ayrılan polisler, 3 haftalık eğitimleri boyunca, günde 6 saat, haftada 30 saat olmak üzere, toplam 90 saatlik bir eğitim sürecinden geçiyor. Bugüne kadar çoğunluğu Elektronik ve Muhabere Şube Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü personelinden oluşan yaklaşık 150 polis memurunun eğitim aldığı kurslar yıl sonuna kadar devam edecek.

Bu proje kapsamında polis kursiyerler öncelikle diksiyon konusuyla ilgili olarak temel bilgileri almaya başlıyorlar. Emniyet Müdürlüğü'ndeki derslerde, nefes güçlendirme, anlaşılır ses çıkarma, doğru vurgu, vücut dili, etkili konuşma ile ilgili becerileri artırmak için çeşitli alıştırmalar yapılıyor. Kurs süresince kursiyerlerin saptanan hataları ve eksiklikleri üzerinde durularak kişinin kendini geliştirmesi hedefleniyor. Okuma parçaları ve grup çalışmaları ile eğlenceli bir hale gelen derslerde, zaman zaman 155 Polis İmdat hattına gelen ilginç telsiz ve telefon konuşmaları da dinleniyor. Çağrı merkezi tarafından kaydedilen bu görüşmelerdeki hatalı diyalogları dinleyen kursiyerler en kısa zamanda sağlıklı bir iletişimin nasıl kurulması gerektiğini öğreniyor.

Ufuk Köroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber