Türk Telekom'da yolsuzluk davasına başlandı.

Haber Giriş : 19 Ekim 2004 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Telekom İl Müdürü Mehmet Atmaca ve müteahhit Ünal Demir'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın 3 ay ile 18 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Türk Telekom'un Macunköy futbol sahası ve Nevşehir ambar binasının yapımında kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla Türk Telekom Yapı İşleri Müdürü Halim Özdemir Sekban, Ankara Telekom İl Müdürü Mehmet Atmaca ve müteahhit Ünal Demir'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın 3 ay ile 18 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanıklar, kimlik tespitlerinin ardından Macunköy ve Nevşehir'deki işi yapan müteahhit Ünal Demir'e yersiz hakediş ödenerek, kurumun zarara uğradığına ilişkin suçlamaları kabul etmediler. Duruşma, duruşmaya gelmeyen sanıkların ifadelerinin alınması ve diğer eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianamede, Sekban hakkında "ihaleye fesat karıştırmak", "görevi kötüye kullanmak" ve Malbildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun'a muhalefet suçlarından 14 yıldan 17 yıla kadar ağır hapis talep ediliyor.

Müteahhit Demir ve futbol sahası inşaatında yüzde 40 tenzilatı kabul eden şef mühendis Mürüvvet Ataman hakkında da "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan en az 10 yıl ağır hapis istenen iddianamede, Türk Telekom Ankara İl Müdürü Mehmet Ataman hakkında da "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, inşaatlarda kontrolör olarak görev yapan 8 personelin "görevi ihmal" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 3 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber