Akdağ: Acil müracaatlarda mağduriyete müsaade etmeyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Vatandaşın acil müracaatlarında, yoğun bakım gerektiren durumlarında bir şekilde para talebiyle kim mağdur ederse, biz kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bahçelievler'de yaptırılan Fevzi Çakmak Sağlık Ocağı'nın açılışından önce soruları yanıtlayan Akdağ, yakın geçmişte 2 tane yanık vakası olduğunu anımsatarak, bunlardan birinin Gebze Hastanesinde başlayan yanlış uygulamanın sonucu olduğunu, buradaki nöbetçi sorumlu hekimin açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

İstanbul'daki ikinci olayla ilgili olarak da özel hastaneye 5 gün poliklinik hizmetlerinden men cezası verildiğini kaydetti.

Akdağ, Aksaray'daki kusma ve ishal vakalarına ilişkin de "Aksaray ilimizde su kaynaklı bir bulaşmanın olduğunu tespit ettik. Bu olayın ilk ortaya çıkmasıyla ilgili bir durum. Daha sonraki vakaların büyük bir çoğunluğu sudan bulaşan vakalar değil" dedi.

Bakan Akdağ, bulaşma etkenleri içinde "nerovirüs" diye bir virüsün tespit edildiğini, bu virüsün çok ağır hastalık yapmamakla birlikte çok bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Son günlerde görülen kene vakalarıyla ilgili bir soru üzerine de Akdağ, bu konuyla ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirterek, riskli bölgelerde Sağlık Bakanlığının bir sprey dağıttığını söyledi.

Sigara yasağına ilişkin soru üzerine de Akdağ, "Sigara yasağı konusunda en sevindirici husus; vatandaşımızın böylesi kapsamlı bir kısıtlamaya çok büyük uyum göstermiş olmasıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber