Bayındırlık'ta rapor skandalı

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca hazırlanan raporda, kademe ilerleme cezası verilmesi istenen bir kontrolörün, üst düzey bürokrat olarak atandığı belirlendi. Ancak bu rapor, zamanışımı süresi bitince işleme konuldu.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli bir müfettişin hazırladığı raporda, "kademe ilerleme cezası verilmesini istediği" memurun üst düzey bürokrat olarak atandığı tespit edildi. Rapor, zamanaşımı süresi doldurularak tekrar hazırlandı. Bürokrat kurtuldu.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndaki rapor skandalı, bir müfettişin Malatya Akçadağ Kültür Merkezi inşaatındaki usulsüzlükleri araştırmakla görevlendirilmesiyle başladı. Müfettiş raporunu 16 Haziran 2004 tarihinde tamamlayarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'na sundu. Raporda, inşatın yapımını üstlenen Ace İnşaat şirketine fazladan ödeme yapıldığı belirtilerek, bunu onaylayan Malatya Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde görevli kontrolöre, "kademe ilerleme cezası" verilmesi istendi.

Ancak kontrolörün Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda üst düzey göreve atandığı belirlendi. Raporla ilgili yapılan incelemede, hakkında kademe ilerlemesi cezası verilmesi istenen bürokratın cezasının, 3 Temmuz 2004 tarihinde zamanaşımına uğradığı ortaya çıkarıldı.

Zamanaşımından yararlandı

Teftiş Kurulu Başkanlığı'na 16 Haziran'da sunulan rapor işleme konulmayarak, 3 Temmuz 2004 tarihi geçildi. Böylece, yaklaşık 15 günlük gecikmeyle bürokrat, zamanaşımından yararlanmış oldu.

Ayrıca raporda, fazladan ödeme yapıldığı ifade edilen inşaat firmasından paranın geri yatırılması istendi. Firma, fazladan ödendiği ifade edilen parayı, 26 Ağustos 2004 tarihinde bakanlık hesabına yatırdı. Tüm işlemlerin ardından, Teftiş Kurulu Başkanlığı, konunun incelenmesi için tekrar müfettiş görevlendirdi. Malatya Akçadağ Kültür Merkezi inşatı, fazladan ödeme müteahhit tarafından geri ödendikten ve bürokratla ilgili kademe ilerleme cezası zamanaşımına uğradıktan sonra tekrar incelenmeye başlandı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber