2 Haziran 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 02 Haziran 2008 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-AKP MYK

-AKP MYK toplantısı, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:18.00)

-DANIŞTAY BAŞKANI BİRDEN KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Birden'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:18.00)

-TOPTAN VE CEZAYİR HEYETİ GÜL'Ü ZİYARET EDİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Abdelaziz Ziari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ediyor. (Saat:14.30)

-AFRİKA GÜNÜ RESEPSİYONU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afrika Günü nedeniyle Ankara'da Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyona katılıyor. (Saat:18.15)

-VERGİ KONULU YARIŞMA

-Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen 2008 yılı ?Vergi Konulu Resim, Şiir ve Afiş Yarışması? ödül töreni, İnşaat Mühendisleri Odası'nda düzenleniyor.

-Törene, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. (Saat:10.00)

-OPERA SOLİSTLERİ DSP'DE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Opera Solistleri Derneği temsilcilerini parti genel merkezinde kabul ediyor. (Saat:13.00)

-İLAHİYATÇILARDAN TELEKULAK YORUMU: ?DİNLEME CAİZ DEĞİL?

-İlahiyat profesörleri, son olarak CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesiyle ortaya çıkan telekulak iddialarına ilişkin yaptıkları değerlendirmede, bir başkasını dinlemenin dinen caiz olmadığını bildirdiler.

-Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, ?Telekulaklar din ve ahlaka tamamen aykırıdır, ahlaksızlıktır. Başkalarının mahrem, özel hayatlarına girmek İslam Dini'ne göre caiz değil? diye konuştu

-Prof. Dr. Zekeriya Beyaz da ?İnsanları gizli dinlemek, gizli yönlerini araştırmak günahtır, ancak devletin dinleme yapması caizdir? dedi.

-CHP'DEN TOPTAN'A ?YÖRSAN? ÇAĞRISI

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, çalışanlarını sendika üyesi oldukları için işten atan Yörsan Gıda'ya ait ürünlerin Meclis'te satılmamasını istedi. Meclis lokantalarında son 3 yıldır sadece bu firmaya ait ayran ve yoğurt ürünlerine yer verildiğini ifade eden Selvi, Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan, Yörsan ürünlerinin tercih edildiğini açıklamasını istedi.

-DOKUNULMAZLIK DOSYALARINDA ?DTP? SIKINTISI: 76 DOSYA YENİ YASAMA YILINA KALDI

-TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu kurulu üyelerinden oluşan hazırlık komisyonları aralarında ağırlıklı olarak, 17 DTP'li milletvekiline ait 51 dosyanın bulunduğu toplam 76 dokunulmazlık dosyası hakkında kararını yeni yasama yılı başına bıraktı.

-DTP'li milletvekillerinin dosyaları sıkıntı oldu. Hazırlık komisyonlarında daha önce görüşülen 76 dokunulmazlık dosyasından 51 dosya DTP'li milletvekillerine ait. DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları, ?Suçu ve suçluyu övme, halkı şiddete teşvik etme? gerekçelerini içeriyor. Dosyaların Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında değerlendirilmesi konusunda görüş ayrılığı yaşandı.

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU: ?SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ AVRUPA DEĞİL?

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin sorunlarının çözüm adresinin, ?Avrupa ya da Amerika? olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, ?Sorunlarımızı Avrupa ve Amerika'nın kapısında bekleyerek çözemeyiz. Sorunlara, Kürtlerin, Alevilerin, Türkmenlerin, Çerkezlerin sorunu diye değil, hepimizin ortak sorunu olarak bakarak çözeriz? diye konuştu.

-SERMAYE PİYASASINDA BEŞ AYDA 13.2 MİLYAR YTL'LİK İHRAÇ

-Sermaye Piyasası Kurulu, Ocak-Mayıs döneminde şirketlerin hisse senedi ve fon katılma belgeleri başta olmak üzere toplam 13 milyar 241.9 YTL tutarındaki menkul kıymet ihracını kayda aldı.

-ATO BAŞKANI AYGÜN: EKONOMİDEKİ VAHİM TABLOYU ARTIK HİÇBİR ÖRTÜ GİZLEYEMİYOR

-Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, ?Hükümet istediği kadar pembe tablo çizsin ülkede faizler yükseliyor, esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Karşılıksız çekler, protesto olan senetlerdeki artış piyasadaki durgunluğun boyutunu gözler önüne seriyor? dedi.

-BASK GENEL BAŞKANI AKAY: ?EKONOMİDE PARAMETRELER İFLAS ETTİ?

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, ekonomide parametrelerin iflas ettiğini belirterek, enflasyonun çift hanelere ulaştığına, faizlerin yükseldiğine dikkat çekti. Akay, ?Hükümet, babadan kalan mirası hayırsızca harcayan hayırsız evlat gibi davranıyor? dedi.

-AKP'DEN ÖĞRENCİ AFFINA BÜYÜK DARBE

-AKP Eğitim Komisyonu Üyeleri, öğrenci affı bekleyen gençlerin kurduğu ve on binlerce üyesi bulunan Eğitim Hakkı Platformu "www.af2008.org" adresini kapattırdı.

-İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ'NDE SON OYUNLAR

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ?16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali son haftasına giriyor. Perdelerini 16 Mayıs'ta açan İstanbul Tiyatro Festivali'ne sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Oyunlarının yaklaşık tamamı kapalı gişe oynayan festivalde, birçok yerli yapım için de ek gösterim konuldu.

-?2. ANKARA KALESİ FESTİVALİ? 5 HAİRANDA BAŞLIYOR

-Ankara Kalesi ile kentin bağlarının yeniden kurulması amacıyla düzenlenen ?2. Ankara Kale Festivali?, 5-8 Haziran tarihleri arasında, konserler, halk oyunları, defile, sergi, panel gibi birçok etkinliği, tarihi kalede Ankaralılarla buluşturacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber