Dün milyonlarca öğrenciyle büyük çevre temizliği yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tüm Türkiye'de milyonlarca ilköğretim öğrencisi kentlerinde temizlik yaptı, tonlarca çöp topladı. Milli Eğitim Bakanı Çelik, etkinliğin gelecek yıl da sürmesini istediklerini söyledi. Dünü temizlik yaparak geçiren öğrenciler hallerinden memnundu.

Dünya Çevre Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar gereğince dün tüm Türkiye'de çevre temizliği vardı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci, eğitim görevlileri ve veliler çöp topladı. "Temiz Sular Temiz Türkiye" kampanyası Akdamar Adası'nda düzenlenen törenle başlatıldı. Kampanya nedeniyle Van'da olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bugün Türkiye'nin 81 ilinde 20 milyon insan şu anda hareket halindedir. Bu projenin, bundan sonraki yıllarda da bir bilinç halinde devam etmesini diliyorum" dedi.

HAREKAT HER YERDE

Dünya Çevre Günü'nde, okulların bir gün süreyle tatil edilerek, deniz kıyılarında, akarsu ve göl havzalarında, piknik alanlarında ve diğer açık alanlarda temizlik yapılması kararı çerçevesinde öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde toplu olarak temizlik yaptı. Ankara'daki temizlik, Eymir Gölü'nde gerçekleşti.

SAHİLLER ÖĞRENCİ DOLDU

Antalya'da öğrenciler, Konyaaltı sahilinde bir araya geldi. Sahilden en çok sigara izmariti toplayan öğrenciler, büyüklerine sigara içmemeleri ve izmaritleri yere atmamaları çağrısında bulundu. İzmir'de İnciraltı Kent Ormanı'nda kıyı temizliği yapıldı. Bodrum'da öğrenciler, Bodrum Belediyesi temizlik işçileri ve 20 dalgıç Kumbahçe sahilinde temizlik yaptı. Öğrenciler, bir kilometrelik sahil şeridini temizledi. Sahilde güneşlenen turistler, öğrencilerin çalışmasını ilgiyle izledi.

ÇOCUKLARIN TEMİZLİK HATIRASI

Çanakkale'de de 400 öğrenci, Kordonboyu'nda toplandı. Öğrencilere, Deniz Temiz Derneği tarafından eldiven ve çöp poşeti dağıtıldı. Gelibolu ilçesindeki tarihi mekanlarda da ilköğretim ve lise öğrencileri temizlik yaptı. Ordu'da ilköğretim ve lise öğrencileri, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelip çevreye dağılarak temizlik yaptı.Öğrenciler, park, bahçe ve sahilde çöp topladı. Topladıkları çöpleri konteynerlere koyan öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal

etmedi.

YAZIKLAR OLSUN!

Vali ve belediye başkanının da katıldığı Bitlis-Tatvan'daki çevre temizliği kampanyasını törenle başlatan yetkililer önce bahçede kene ilaçlaması yaptırdı. Maskeli tam donanımlı ekipler çevreyi ilaçlarken çaresiz öğrenciler ilaca maruz kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt çapında başlattığı 'Temiz Sular, Temiz Türkiye' kampanyası Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde de törenle başlatıldı. Törenden önce keneye karşı ilaçlama yapan ekip, kullandığı maske ile kendilerini koruma altına alırken öğrencileri ise kimse umursamadı. Küçük çocuklar ilaca karşı ellerini yüzlerine kapatarak korunmaya çalıştı. Gazetecilerin, ?İlaç öğrencileri olumsuz etkiler mi?? sorusuna ?Tabii ki etkiler? cevabı veren görevliler, ?O zaman neden önlem almadınız?? sorusuna ise bu kez ?Etkilemez? cevabı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber