ÖSS'ye katılacaklara 'kapı gibi ÖSS soruları'

Haber Giriş : 11 Haziran 2008 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Öğrenci Seçme Sınavları'na bir birkaç gün kalırken, sınava hazırlanan öğrenciler dinlenmeye çekildi. Ünlü yazar Adnan Özveri ?Kapı gibi ÖSS Soruları? adlı mizah kitapçığını yenileyerek ÖSS'ye hazırlanan gençlere sundu. Phoenix Yayınevi tarafından yayınlanan kitap ile öğrencilerin ÖSS sınav öncesinde rahatlaması amaçlanıyor.

- ÖSS'ye girecek yüz binlerce genç sınava birkaç gün kala stresten uzaklaşmak için dinlenmeye çekilirken, ünlü yazar Adnan Özveri de ÖSS gençleri için ?Kapı gibi ÖSS Soruları? isimli kitabını yenileyerek sundu.

Ünlü yazar Özveri'nin ?Kapı gibi ÖSS Soruları? isimli mizah kitabı yenilenerek Phoenix Yayınevi tarafından ÖSS'ye girecek öğrenciler için satışa sunuldu. Kitap Ekonomi, Matematik, Tarih, Serbest Stil, Biyoloji, Din Kültürü Ahlak Bilgisi ve Türkçe derslerine ait başlıklardan oluşan 280 soruyu kapsıyor. Adnan Özveri, ?Kapı gibi ÖSS Soruları? mizah kitabıyla, hem ÖSS sistemindeki çelişkiyi vurgularken, hem de sınavlara birkaç gün kala stresten iyice bunalan öğrencilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştığını söyledi. Özveri, bu tür birkaç mizah kitabı daha çıkaracağını ve mizah serisi yapacağını açıkladı.

-GÖNDERME YAPIYOR-

Özveri, sorularda sadece bir şıkkın doğru olmadığını belirtirken, ?Aynı anda bütün şıklar doğru olabildiği gibi, bazen hiç biri de doğru olmayabilir. Zaten hiçbir zaman, her şartta ve durumda değişmeyen tek bir doğru yoktur? dedi. Özveri, soru kitapçığı gibi hazırladığı kitabında ÖSS sınavına göndermeler yaparken ülke genelindeki gündem konularını trajikomik bir dille anlatıyor. Cevap anahtarını okuyucunun gözlemleri doğrultusunda kendisine bırakan 'Alın Size Kapı Gibi ÖSS Soruları', tarihten matematiğe, biyolojiden ekonomiye kadar farklı bölümlerde birçok sorudan oluşuyor.

On yıldır ağırlıklı olarak çocuk edebiyatıyla ilgili çalışmalarda bulunan Özveri'nin, önemli bir kısmı çocuk mizahı olmak üzere, şimdiye kadar yayımlanmış 40'ın üzerinde çocuk kitabı ve iki çocuk romanı bulunuyor. Yazarın ayrıca büyükler için yayınlanmış ?Kapı Gibi ÖSS Soruları?, ?Banka Sıçanının Anıları? ve ?Koyunistan'dan IMF Mektupları? adında 3 tane mizah kitabı bulunuyor.

-Kitapta yer alan sorulara birkaç örnek:

1. Yeşim, Funda ve Dilek sahilde bikinili bir vaziyette, dik üçgen oluşturacak şekilde güneşlenmektedirler. Yeşim 90-60-90, Funda 92-61-59 ölçülerine sahip olduğuna göre, hipotenüsü oluşturan Dilek'in vücut ölçüleri istenmektedir.

Bu problemin çözümü için;

A) Verilen veriler yeterlidir.

B) Kızların cep telefonlarının da verilmesi gerekir.

C) Hangi sahilde bulunduklarının belirlenmesi gerekir.

D) Avlanma yasağının bulunup bulunmadığının bilinmesi gerekir.

E) Kızların bulunduğu yerin açık koordinatlarının verilmesi gerekir.

2. Kenan, Yeşim ve Oktay arasında bir aşk üçgeni vardır. Okul kantininde, Oktay Yeşim ile 80 derecelik bi açıyla sohbet etmekte, Yeşim de 45 derecelik bir açıyla onu dinlemektedir. Karşı masaların birinde oturan Kenan, kaç derecelik bir açıyla olayı dikizlemelidir ki, ikisinin de tüm hareketlerini izleyebilsin?

A) 65 derecelik bir açıyla dikizlemelidir.

B) Sinirli bir açıyla dikizlemelidir.

C) Makul bir açıyla dikizlemelidir.

D) Kederli bir açıyla dikizlemelidir.

E) Yeşim çok paragöz bir kızdır.

3. Soğuk bir kış günü, gece yarısı, bir barda biri esmer, diğeri sarışın iki bayan yan yana oturuyorlar. Esmerin sarışına göre yoğunluğu 1/4 gr/cm3 tür. Kızlar ikinci biralarını yeni bitirmişlerdir. Ortamdaki elektriklenme katsayısı 2.2 olduğuna göre, o anda içeri giren genç adam, kızların hangisinin yanına oturmalıdır ki gece istediği gibi bitsin?

A) Yoğunluğu yüksek olan kızın yanına oturmalıdır.

B) Yoğunluğu düşük olan kızın yanına oturmalıdır.

C) İkisinin ortasına oturmalıdır.

D) Barın kaportasına oturmalıdır.

E) Ben esmeri fındık ile / Ben esmeri fıstık ile beslerim.

4.Cennet sahillerimizden birinde, turist güzeli Helga üstsüz bir biçimde 90 derecelik bir açıyla güneşlenmektedir. Yengeç Recep de kumsalda avlanmaya çıkmıştır. Yengeç, Helga'ya kaç derecelik bir açıyla yaklaşmalıdır ki, avlanma başarıyla sonuçlansın? (Kumun sapma payı 30 derecedir.)

A) Makul bir açıyla yaklaşmalıdır.

B) Erkeksi bir açıyla yaklaşmalıdır.

C) Yengeç'in derdi, beni mi gerdi?

D) Olaya ahlak zabıtası karışmalıdır.

E) Yengeç işini bilir.

5. Ülkemizde 40 yılda 35 banka batmış, bunların ülke hazinesine maliyeti 15 milyar dolar civarında olmuştur. Buna göre, önümüzdeki beş yıl içerisinde batması gerek muhtemel banka sayısı ne kadardır?

A) Yaklaşık 15 tane kadardır.

B) Yöneticilerin çapı kadardır.

C) Yediğimiz kazığın sapı kadardır.

D) Banka bu, batar da, çıkar da...

E) Balım var deme tatmayınca; bankam var deme batmayınca

6. Kalsiyum (Ca) atomu diğer atomlarla karşılaştığında hemen reaksiyona girdiğine göre; kimi fıkıhçılara göre Na ile Ca atomu karşılaştığında ne olur?

A) Melez bir element olur.

B) Münafık bir element olur.

C) Hristiyan bir element olur.

D) Müslüman bir element olur.

E) Allah hepimizi Ca gibi atomların şerrinden korusun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber