Beyin kanaması geçirdi, 12 saat acilde bekletildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde beyin kanaması geçiren ve Derince Devlet Hastanesi acil servisine götürülen 52 yaşındaki Sabri Yılmaz, yoğun bakım üniteleri dolu olduğu gerekçesiyle hastaneye alınmadı.

Diğer hastanelere de aynı gerekçeyle yatırılamayan hasta, 12 saat acil serviste belketildikten sonra sabah saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yer açılması sonucu buraya sevk edildi.

Dün saat 22.30 sıralarında evinde rahatsızlanarak Derince Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan inşaat işçisi Sabri Yılmaz, Kocaeli'ndeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı için sabaha kadar acil serviste bekletildi. Oğlu Fazlı Yılmaz, babasını hastaneye kendisinden geçmiş halde getirdiklerini belirterek şunları anlattı:

?Doktorlar ilk müdaheleyi yaptıktan sonra filmlerini çekti ve bana beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Acilen yoğun bakım ünitesine yatması gerektiğini bildirmelerine rağmen Kocaeli'ndeki tüm yoğun bakım ünitelerini aradıklarını ve yer bulamadıklarını söyleyince bir anda yıkıldım. Sadece İstanbul Maltepe Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yer bulduk, orada da günlük yatak masrafının 600 YTL olduğunu öğrendik. Benim aylık ücretim 650 YTL.?

Kocaeli'nde yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı gerekçesiyle 12 saat boyunca Derince Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tutulan Sabri Yılmaz, sabah saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yer açılması sonucu buraya sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber