Tapu müdürü gayrimenkul çetesine bilgi vermiş... 6 kişi gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 00:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Beykoz'da bir yalıda tek başına oturan V.A.E'yi öldürdükleri iddia edilen "Gayrimenkul Çetesi"nin, yaşlı kadının üvey oğlu İ.A'ya da baskı yaptığı belirtildi.

Beykoz'da ortaya çıkarılan "Gayrimenkül Çetesi" ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında en ufak detaylarına kadar inen polis, ilginç bağlantıları da tespit etti. Beykoz ilçesi Kanlıca semti Körfez mahallesinde Boğaz'a nazır yerde bulunan yalıda tek başına oturan V.A.E'nin on yıl önce kendilerine sağlık konularında yardımcı olan İ. isimli bir şahsı evlatlık aldıkları öğrenildi. Eşi öldükten sonra yalnız kalan yaşlı kadının malvarlığına el koymak için harekete geçen çete, yaşlı kadını öldürdü. V.A.E'nin hiçbir varisi olmadığını sanan çete, evlatlık engeli ile karşılaştı.

ÇETE ÜYELERİNDEN YALIYA RESTORASYON YAPTIRDI

Çete üyeleri kadını ortadan kaldırdıktan sonra evlatlık olan oğlunu takibe aldı. Öldürülen kadının evlatlık olan oğlu İ.A.'yı Kanlıca Körfez Mahallesi'ndeki bir eve kaldıran ve mirastan feragat etmesi için işkence eden çete, bazı belgeleri imzalattı ve yalıyı bu şekilde sattı. Çete üyelerinin satmadan önce yalıyı restore ettirdikleri ve bir süre oturdukları öğrenildi. Ancak çetenin işkencesi karşısında yılmayan şahıs, polise başvurup başına gelenleri anlatınca yedi ay önce ölen yaşlı kadının ölümü de şüpheli bulundu. Çete tarafından öldürülüp, çeteye üye doktor tarafından normal ölüm olarak raporlandırılan ölümün bir cinayet olduğu ortaya çıktı.

Kanlıca körfez mahallesi Numara 80'de bulunan yalının çevresinde yer alan kayıkçılar, "Burada daha önce yalnız bir kadın yaşardı. Arada bir denize girerdi, öyle görürdük. Mısırlı olduğunu biliyoruz. Uzun zamandır onu görmüyorduk. Sattı zannettik. Sonra da başka bir ailenin yaşadığını gördük" dedi.

Yalının 6 Temmuz 2007'de ünlü bir işadamı tarafından satın alındığı öğrenildi.

TAPU, NUFÜS VE SAĞLIK ÜÇGENİ

Polis ekipleri, derinleştirdikleri soruşturma kapsamında Şişli ve Bakırköy'de de bazı kişilerin ortadan kaybolduğunu tespit etmeleri üzerine, 6 ay süren bir teknik takip yaptığı belirtildi. Çete elemanlarının yaptığı görüşmelerden yola çıkan ekipler, Nufüs Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüklerinde de çeteye varis bulunmayan yaşlı kişilerle ilgili bilgi ve belgelerin verildiği saptandı.

BAYAN MÜDÜR ŞAŞIRDI

Tapu Müdürü G.D'ye dün sabah saatlerinde makamına giden sivil polisler, satılan V.A.E'nin satış işlemlerinde bulunan imzanın kendisine ait olup olmadığını sordukları belirlenirken, bayan müdirenin polis ekiplerinin makamından ayrılmasından sonra çete elemanlarını telefonla arayarak bilgi verdiği iddia edildi.

Konuşmaları telefon takibine takılan müdür gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında Beykoz Nüfus Müdürlüğü'nden 2, Ümraniye Tapu Müdürlüğü'nden 2, Şişli Tapu Müdürlüğü'nden de 2 kişinin çete ile ilgisi olduğu gerekçesi ile gözaltına alındıkları belirtildi.

Soruşturmayı derinleştirerek sürdüren ekipler, ayrıca ifadesine başvurmak üzere İ.A'yı Şubeye götürürken, gözaltına alınan sanıklarla ilgili soruşturma devam ediyor. Sanıkların yarın öğleden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniliyor.

FIRAT AYDINAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber