ODTÜ Teknokent uluslararası alanda örnek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ODTÜ Teknokent, teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki 10 yıllık birikimini diğer ülkelerle de paylaşmaya hazırlanıyor. Kırgızistan, Etiyopya, Pakistan, Kazakistan ve Özbekistan kendi ülkelerinde teknokent kurulması için ODTÜ Teknokent'e işbirliği önerdi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, yaptığı açıklamada, ODTÜ Teknokent'in başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere tüm dünyaya teknoloji ihraç ettiğini belirtti.

Kırgızistan'da bir teknopark kurulması için Kırgız yetkililerin kendilerinden talepte bulunduğunu ifade eden Kızıltaş, "Mevzuat çalışmalarına başladık. Etiyopya da benzer bir teknopark kurulması için talepte bulundu. Onların da altyapı hazırlıklarını tamamlamalarını bekliyoruz. Pakistan'ın talebine de bir öneri sunarak karşılık verdik, değerlendiriyorlar. Kazakistan ve Özbekistan ile de görüşüyoruz. Bu çerçevede Özbekistan heyetine bir günlük eğitim verildi" dedi.

Mersin ve Trakya Üniversiteleri başta olmak üzere Türkiye'deki diğer teknokentlerin kurulmasına destek verdiklerini vurgulayan Kızıltaş, kendilerine gelen taleplerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu, mevzuat ve alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra her türlü bilgi ve becerilerini aktarmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kızıltaş, ayrıca Ukrayna ve Balkanlardan yetkililerin de Teknokent'e gelerek incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber