Dolar düşecek mi çıkacak mı?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 21:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Siyasi belirsizlik ve dünyadaki mali krize Ergenekon da eklenince yatırımcı yine ?Dolar ne olur?' diye soruyor. Önceki gün ateşi çıkan dolar dün düşüşe geçti. YURTDIŞI piyasalardaki sarsıntılar ve siyasi gerilim piyasalara ve yatırımcıya rahat vermiyor. AK Parti'ye açılan kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'nin türban kararının ardından son çalkantı Ergenekon operasyonundaki sürpriz gözaltılarla geldi. Piyasalar önceki gün ardı ardına gelen gözaltılarla yılın en hareketli ikinci gününü yaşarken hemen tüm yatırımcılar aynı soruyu sormaya başladı: ?Döviz ne olur?' Yılbaşından bu yana spekülatif beklentilerle 5.5 milyar doları bankalardaki döviz hesaplarına parkeden, ancak dövizin kazandırmaması nedeniyle hayal kırıklığına kapılan yatırımcı bir kez daha heyecanlandırırken, mevcut koşullarda kurlarda oynama zor gözüküyor.

FAİZ YTL'NİN KORUYUCUSU

Yaşanan tüm siyasi ve ekonomik belirsizliğe karşın Merkez Bankası'nın verdiği dünyanın en yüksek gecelik faizi YTL'nin en büyük garantisi konumunda. star'a konuşan uzmanlar yüksek getirisi nedeniyle yabancı yatırımcıların YTL'ye yatırımının sürdüğünü belirtiyor. Kurlarda hareketliliğin ise ancak siyasi gerginliğin çok daha tırmanıp Türkiye'nin kredi notunda düşüş yaşanması durumunda olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar kapatma davasının sonucunu beklerken rahat uyumak isteyen yatırımcıların bir miktar döviz alabileceğini fakat ayda yüzde 1.5 faiz geliri kaybettiklerini unutmamaları gerektiği konusunda uyardı.

BORSA YÜZDE 1 YÜKSELDİ

ÖTE yandan önceki gün yurtdışı borsalardaki satış ve yurtiçinde de Ergenekon operasyonuyla sert düşüş yaşayan İMKB dün biraz toparlandı. Piyasalar dün siyasi tansiyonun düşmesi ve yurtdışındaki toparlanmayla daha sakin bir seyir izledi. Borsa endeksi gelen tepki alımlarıyla yüzde 1.08 artarak 33.566 puana yükselerek salı günkü yüzde 5.6'lık kaybı hafif telafi etti. Salı günü 1.25 YTL seviyesini gören dolar ise dün gün içerisinde 1.24 YTL'nin altına geriledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber