Arabayı az kullanan memur ve emekli kaskoyu ucuza getirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sigorta şirketlerinin memur ve emeklilerin araçlarını daha düşük fiyattan kasko yaptıkları ortaya çıktı. Şirketler, bunun sebebini, "Trafiğe daha az çıkıyorlar." şeklinde izah ediyor.

Memur ve emekliler, neredeyse şirketin kapısından içeriye adım atarken indirim almaya hak kazanıyor. Sigorta acenteleri, söz konusu iki grubun ayrıcalığının sebebini şöyle açıklıyor: "Özellikle artan yakıt fiyatlarından sonra ne emekli ne de memur arabaya binemez oldu. Neredeyse trafiğe hiç çıkmayacaklar. Bu da doğal olarak onlara kasko indirimi olarak geri dönüyor. En az yüzde 10'luk bir avantaj sağlanıyor."

Kasko indirimi sağlarken çeşitli kriterleri göz önünde bulundurduklarını aktaran Işık Sigorta yetkilileri, son dönemde kazasızlık gibi bilinen indirim faktörleri arasına memur ve emekli olmanın da eklendiğini ifade ediyor. Yetkililer, "Bu gruba mensup kişilerin trafiğe daha az çıktıklarını düşündüğümüz için emekli ve devlet memurlarına indirim sağlıyoruz." diyor. Kasko indirimlerinde resmî kayıtlara göre davranıldığını belirten AK Sigorta yetkilileri ise şirket olarak indirimlerinde; otomobilin markası, tipi, modeli, yaşı ile müşterinin geçmiş hasar bilgileri ve aracın bulunduğu ilin coğrafi bilgisini esas aldıklarını ifade ediyor. Bununla birlikte kişinin yaşı, mesleği ve hobilerinin de indirim yapılırken dikkate alındığını belirtiyor.

Şirketler aracı, kaza, doğal afet ve hırsızlığa karşı sigortalarken sürücünün mesleğinden sosyal güvencesine kadar pek çok konuda soru yöneltiyor. Aldıkları cevaba göre de kasko ücretinde bazı indirimler yapıyor. İndirim oranı yüzde 10'dan başlayıp seçilen paket ve verilen cevaba göre biraz daha yükselebiliyor. Araç sahibinin oturduğu bölge ve yaşı, kaç yıllık ehliyet sahibi olduğu gibi bilgiler de alınacak indirim oranında etkili oluyor. Örneğin, öğretmen, Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve emniyet mensubu, doktor, eczacı, diş hekimi, akademisyen gibi meslek gruplarına özel bazı indirimler var. Ancak özellikle ticaretle uğraşan kişiler, diğer meslek grupları gibi kasko indirimlerinden yararlanamıyor. Gerekçesi ise iş icabı trafikte sıkça boy göstermeleri.

Mevlüt Karabulut

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber