Hastanede dolandırıcı kurbanı oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Balçova İlçesi'ndeki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kanser tedavisi gören eşini getiren 60 yaşındaki Hasan Yaman, yakınlık gösteren kimliği belirisiz bir kişinin ikram ettiği ilaçlı meyve suyunu içince kendinden geçti. Dolandırıcı, Yaman'ın bin 500 YTL'sini alarak kaçtı.

Olay, geçen pazartesi saat 18.00 sıralarında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde meydana geldi. Rahim kanseri olan eşini ışın tedavisi için Isparta'dan getiren Hasan Yaman, hastanede bahçesinde otururken kendisini hasta yakını olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişiyle sohbet etmeye başladı. İzmirli olduğunu ihtiyaç duyduğu anda yardım edebileceğini söyleyen dolandırıcı, iki gün yanına gelip gittiği Yaman'ı dolaşmak için İnciraltı'nda deniz kenarına götürdü.

Burada bir süre gezen ikili dinlendiği sırada dolandırıcı, yanında bulunan torbadan çıkardığı meyve suyunu Yaman'a ikram etti. Meyve suyunu içen Hasan Yaman, kısa süre sonra kendinden geçti. Yaklaşık bir saat sonra uyandığında gömlek cebindeki bin 500 YTL'yi bulumayan Yaman, polisten yardım istedi. Ekiplerin hastanede ve çevresindeki aramalarına rağmen ortadan kaybolan dolandırıcı bulunamadı.

Olayın etkisinden uzun süre kurtulamayan ve yaşadıklarını eşine anlatamayan Hasan Yaman, dolandırıcının bir an önce bulunmasını isterken, olay günü de eline aldığı meyve suyunu kontrol etmek amacıyla sıktığını, ancak herhangi bir yerinden sızma olmayınca şüphelenmeyip içtiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber