Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiyenin batısında bugün de rüzgar çok sert, salı ve çarşamba günü hafifleyecek rüzgar beraberinde hızlı sıcaklık artışı olacak. Perşembeden itibarense rüzgar yeniden sertleşecek.

- İstanbul'da bugün de rüzgar sert ve hava fazla açık değil, poyraz gölgede serin bir hava yaratıyor. Yarın ve çarşamba günü rüzgar hafiflerken, sıcaklık da hızla artacak. Perşembeden itibarense İstanbulda rüzgar yine sert ve serin esecek. Ankara çarşamba günü çok sıcak. İzmir'de kuvvetli karayel yarın hafifliyor, iki gün hem sıcaklık artacak hem de rüzgar hafif eseceğinden çok bunaltıcı geçecek. Bursa çarşamba günü 35 dereceyi görürken, Adana'da sıcaklık fazla değişmiyor. Hafif lodos beraberinde hava çok bunaltıcı. Bugün İstanbul 29, Ankara 32, İzmir 34, Bursa 31, Adana 35 derece.

Marmara bugün de rüzgarlı, hava fazla açık değil ve gökyüzünde poyrazın taşıdığı beyaz bulutlar görülüyor. Gölgede hissedilen sıcaklık bugün de 25 dereceye yakın. Yarın ise rüzgar hafifliyor ve hava ısınmaya başlıyor. Çarşamba günü sıcaklık 35 dereceleri görecek ancak perşembeden itibaren Marmaralıları yeniden rüzgarlı ve serin bir hava bekliyor. Bugün Sakarya 30, Edirne 33, Balıkesir 32 derece.

İç Anadolu Bölgesi'nde haftanın ilk üç günü sıcaklık yükselecek, Çarşamba günü ise hızlı sıcaklık artışı olacak ve Ankara-Eskişehir çevresinde 35 dereceyi görecek. Bugün Konya 30, Eskişehir 31, Sivas 27 derece.

Ege Bölgesi'nin kuzeyinde Çeşme'ye kadar rüzgar bugün de çok sert. Gölgede hissedilen sıcaklık 30 derecenin altında ancak güneşin altında 35 dereceyi aşıyor. Salı ve Çarşamba günü rüzgar zayıflıyor, bu iki gün çok sıcak geçecek. Sonrasında ise rüzgar yeniden sertleşecek. Denizli 36, Muğla 35, Kütahya 32 derece.

Akdeniz Bölgesi güneşli, Antalya'da poyraz sert eserek aşırı sıcak ve kuru bir hava yaratıyor. Öğleden sonraysa güneyli rüzgar nem oranını artırıyor, Güneydoğu'da 40 dereceyi aşan sıcaklıklar var. Bugün Antalya 35, Diyarbakır 39 derece.

Doğu Anadolu'da hava koşulları fazla değişiklik göstermiyor. Hava az bulutlu ve bölge genelinde yüksek sıcaklıklar var. Bugün Erzurum 34, Van 31, Malatya 37 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin batısında rüzgar hızını azalttı, Perşembe gününe kadar hafif esecek. Doğusundaysa yağmurlar sürüyor, bugün Samsun'dan itibaren Trabzon ve Rize'ye kadar bulutlanma fazla kısa süreli yağmurları görülebilir. Trabzon 27, Bolu 30 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber