Yetiştirme yurdundan olimpiyata

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan koparmada 88, silkmede 111 kiloluk kaldırışıyla toplamda 199 kiloya ulaştı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Anne ve babası boşandığı için 6 yaşındayken Konya'da Cocuk Esirgeme Yurdu'nda yetiştirilen milli sporcu, kirasını ödeyememekten, okula giderken arkadaşlarından yol parası almaktan yakındı.

Çin'in başkenti Pekin'de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı. Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, ilk kez yarıştığı büyükler kategorisinde koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu.Bu sıklette evsahibi ülkeden Xiexia Chen, koparmada 95 ve silkmede 117 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 212 kiloya ulaştı ve zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Tayvanlı Chen Wei Ling, toplamda 196 kiloyla kazandı.

CEBİNDE BEŞ PARASI YOK

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı halterde kazandıran Sibel Özkan'ın bugüne dek Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği ve Türkiye'de birçok birinciliği bulunuyor. Anne ve babası boşandığı için 6 yaşında Konya'daki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'na yerleştirilen Sibel Özkan, 11 yaşındayken burada ilk olarak judo sporuna başladı. Vali Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu'na geçen Özkan, judoda il ve Türkiye birinciliği kazandı, 13 yaşına geldiğinde ise haltere ilgi duymaya başlayınca, bu spor dalına yöneldi. Ancak maddi olanaksızlıkların peşini hiç bırakmadığını belirten Sibel Özkan, AA muhabirine 2006 yılında verdiği özel röportajda, ?Birçok madalyam olmasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden zor günler geçiriyorum. Maddi sıkıntılar yüzünden çoğu zaman antrenmanlara ve okula gidebilmek için arkadaşlarından yol parası almak zorunda bile kalıyorum. Kiramı bile ödeyemiyorum' demişti.

Altını kaçırdığı için özür diledi

Olimpiyatların ilk gününde gümüş madalyaya ulaşan Sibel Özkan ?Kürsüye çıktığım için sevinçliyim. Fakat daha iyisini yapabilirdim. Konsantre eksikliğinden tam performansımı yansıtamadım. Özür diliyorum? diye konuştu. İlk hakkında 108 kiloyu rahatlıkla kaldırdığını, sonra yaşadığı sevinç nedeniyle gevşeklik olduğunu anlatan Özkan, ?İlk hakkımda bu ağırlığı kaldırabilmiş olsaydım, çok daha farklı bir derece yapabilirdim? dedi.

Bakanlar'dan Sibel'e tebrik

Olimpiyat Oyunları'nı izlemek üzere Pekin'de bulunan Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu ile Mehmet Ali Şahin, Olimpiyatların ilk gününde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Sibel Özkan'ı tebrik etti. Bakan Başesgioğlu yaptığı açıklamada, ?Sibel'in bu başarısı diğer sporcularımıza moral verecektir' derken, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ?Benim için önemli olan ilk gün göndere çekilen 3 bayraktan birinin Türk bayrağı olması. Sibel'i tebrik ederim' diye konuştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise ?Bu sıklette altın madalya bizim olabilirdi' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber