TSK'da rüşvet karşılığı terfi iddiası

Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon iddianamesinde yer alan bir iddiaya göre; Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, rüşvet karşılığı bazı komutanların terfi almasına yardımcı olmuş.

Vakit Gazetesi'nin haberine göre Ergenekon'un kilit ismi Oktay Yıldırım'dan ele geçirilen bir belgede, Aytaç Yalman paşanın rüşvet karşılığı bazı komutanların terfi almasına yardımcı olduğu iddia ediliyor. Yıldırım'ın ikametinde bir CD içerisinden çıkan belgeye göre, emekli Tuğgeneral Recep Onur'un, Muğla İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde terfi etmesi karşılığında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'a ev yaptırdığı ve ordu içerisinde birden "yıldızı parlayıp" terfi alan bazı komutanların bu taktiği kullanarak terfi aldıkları iddia ediliyor.

İşte CD içerisinden çıkan o belgedeki iddialar: "Aydın İlter paşanın Foça'da evini yapan Hayri Tezcan böylelikle paşa oldu. Şimdi Muğla il Jandarma Komutanı Recep Onur, Aytaç Yalman'a ev yapıyor, karşılığında paşa olacak. (30 Ağustos'ta listeye bakmayı unutmayın) Ev yapılmaya başlandığından beri yıldızı birden parladı. Çok dürüst biri olarak göreve gelen Genel Komutan'ı bizim jandarmalar bozdu..." Yıldırım'ın soruşturma kapsamındaki ifadelerinde de aynı konuyu aktardığı biliniyor.

İDDİALARI KANITLARCASINA İLK YAŞ TOPLANTİSİNDA TUĞGENERAL OLUYOR

2003 yılına kadar Muğla il Jandarma Komutanı olan Albay Recep Onur, iddiaları kanıtlarcasına 4 Ağustos 2003'te Yüksek Askeri Şura toplantısında tuğgeneralliğe terfi ettirilerek 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na atanıyor.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber