Erdoğan, Sözen'e ?teklif' fırçası attı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, okullarda ibadethane açılmasını öngören ve kamuoyunda büyük tepki gören Gençleri Koruma Kanunu teklifini hazırlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'i azarlayarak, ?Bu yasa nereden çıktı? Zamanlaması niye şimdi? diye sordu. Sözen ise teklifi Almanya'dan uyarladığını söyleyerek, ?Gençlerle ilgili birikimimi aktarmak istedim? yanıtını verdi.

DİŞLİ'YE İNCE UYARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde önceki akşam yapılan MYK'da, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Silivri'de bir arsanın imar izni için 1 milyon dolar aldığı yönünde çıkan haber de görüşüldü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, bu haberin doğru olup olmadığını Dişli'ye sormadı, ancak ince bir uyarı yaptı. Erdoğan, çıkan haberden duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, ?Hassas bir dönemden geçiyoruz. Herkes söz ve eylemlerine çok dikkat etsin? uyarısını yaptı.

MYK'da, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in okullarda ibadethane açılmasını ve pornografik yayınları alanların fişlenmesini öngören Gençleri Koruma Kanunu teklifi de öncelikli gündem maddelerinden biri oldu. Bu düzenlemeden duyduğu rahatsızlığı ortaya koyan Erdoğan, Sözen'in tepkiler üzerine geri çektiği taslağının amacını sordu. Erdoğan, ?Nereden çıktı bu düzenleme, üstelik niye böyle bir zamanda kamuoyuna açıklandı? diye sordu. Sözen, uzun süre Almanya'da bulunduğunu belirterek, ?Gençlerle ilgili bir çalışma yapmıştım. Onlarla ilgili birikimimi aktarmak istedim? yanıtını verdi.

Sözen taslağı bizi bağlamaz

AKP Genel Sekreterliği, Edibe Sözen'in teklifinin parti tüzük ve programı ile parti içi teamüllere aykırı olduğunu açıkladı. AKP böylece ilk kez bir genel başkan yardımcısının hazırladığı teklifin yetkili organların bilgisi ve onayı dışında hazırlandığını ilan etti.

Açıklamada şöyle dendi: ?Edibe Sözen, bu çalışmanın bir kanun teklifi taslağı olduğunu, Almanya Hamburg Eyaleti Gençlik Koruma Kanunu'nun Türkçe'ye çevrildiğini, bir grup basın mensubuyla yaptığı sohbet esnasında konunun açıldığını ve teklif taslağını bizzat kendisinin basın mensuplarına verdiğini, bunun bireysel çalışması olduğunu, çalışma hakkında partinin hiçbir yetkili organının bilgisi ve onayının olmadığını, taslağa son şeklini verdikten sonra partinin yetkili organlarıyla görüşmeyi düşündüğünü, ancak henüz taslak aşamasında yazılı ve görsel medyada yer alan haber, yorum ve eleştiriler üzerine kendisinin yanlış anlaşıldığını, bunun üzerine Gençleri Koruma Kanunu taslağını kamuoyunun gündeminden süresi geri çektiğini ifade etmiştir.?

Açıklamada, taslakta yer alan hususların parti tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı, partinin yetkili organlarının bilgisi ve onayı dışında hazırlandığı vurgulanarak, ?Gençleri Koruma Kanunu Teklifi taslağının partimiz yetkili organları tarafından benimsenmediği ve onaylanmadığı belirlenmiş ve bu hususların kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür? denildi.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber