Sivas'ta KKKA'dan ölüm

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sivas'ta Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Yıldızeli ilçesine bağlı bir köyde çiftçilikle uğraşan 65 yaşındaki Ö.T'yi yaklaşık 4 gün önce kene ısırdı. Keneyi kopardıktan sonra rahatsızlanan Ö.T, yüksek ateş, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerle ailesi tarafından Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Tokat'a sevk edilen Ö.T, tedavisinin ardından taburcu oldu. Evinde yeniden rahatsızlanan 2 çocuk babası Ö.T, ailesi tarafından bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan Ö.T, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kesin ölüm sebebi alınan kan örnekleri üzerinde yapılacak tetkikler sonucu belirlenecek olan Ö.T'nin cenazesinin yarın köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Bu arada, rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Ö.T'nin, kenenin testislerine yapışması nedeniyle utandığı için doktorlara kene tarafından ısırıldığını söyleyemediği, durumun eşinin konuyu doktorlara iletmesi üzerine anlaşıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber