14 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-İRAN CUMHURBAŞKANI İSTANBUL'DA

-İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak çalışma ziyareti çerçevesinde bugün İstanbul'a geliyor. Konuk Cumhurbaşkanı iki günlük çalışma ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile görüşecek.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Çırağan Sarayı'nda bir araya geliyor.

-Gül Ahmedinejad görüşmesinin ardından heyetler arasında görüşmeler gerçekleşiyor.

-Gül ve Ahmedinejad'ın katılacağı imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleniyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 14.20/15.40/16.45/20.45)

-ERDOĞAN GÜRCİSTAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kafkasya'da yaşanan sıcak gelişmelerin ardından gittiği Rusya'dan bugün Gürcistan'a geçiyor. Başbakan Erdoğan burada yapacağı görüşmelerin ardından Türkiye'ye dönecek.

-ORGENERAL BÜYÜKANIT'TAN BAYKAL'A VEDA ZİYARETİ

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anamuhalefet Partisi lideri ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a veda ziyaretinde bulunuyor. (Saat 14.30)

-PARA POLİTİKASI KURULU POLİTİKA FAİZLERİNİ BELİRLİYOR

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu aylık olağan toplantısını yapıyor. Kurul, kısa vadeli faiz oranlarını belirleyecek.

-HALKBANK'IN 6 AYLIK SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2008 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 09.30)

-KONFEDERASYONLAR TOPLU GÖRÜŞMEYE HAZIRLANIYOR

-Konfederasyonlar, 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmeler için hazırlıklarını sürdürüyor.

-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Abdi İpekçi Parkı'nda toplu görüşmeler çadırı kuruyor. 81 ilden gelen konfederasyona bağlı başkanlar talepleri açıklıyorlar.

-KESK'e bağlı sendikalar taleplerini ilgili bakanlıklara sunuyor. KESK üyeleri, Milli Müdafaa Caddesi'nde buluşarak oturma eylemi yapıyor.

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşmelerde BASK'ın izleyeceği strateji hakkında basın açıklamasında bulunuyor. (Saat: 11.00/16.00/10.30)

-GAZİ REKTÖRÜ AYHAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Son yapılan seçimlerle Gazi Üniversitesi rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Rıza Ayhan, kahvaltılı basın toplantısı yapıyor. (Saat: 09.00)

-ABD ANKARA'DAN İRANLA İŞBİRLİĞİ DEĞİL YAPTIRIM BEKLİYOR

-ABD'nin, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Türkiye ziyareti öncesi Ankara'dan İran ile enerji alanında önemli bir işbirliği yerine bu ülkeye yaptırım uygulaması beklentisi dile getirildi.

-ABD Büyükelçiliği yetkilisi, hidrokarbon alanında Türkiye ile İran arasında önemli bir işbirliğinin, "yanlış işaret göndereceği?ni vurgularken ?ABD'nin müttefiki Türkiye dahil, uluslararası toplum için İran rejimine baskı yapmak amacıyla ek önlemleri düşünmeye başlama zamanı geldi? dedi.

-ÇEVREYE ZARARIN ÜÇ YILLIK FATURASI SADECE 91 MİLYON YTL

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in 2002-2008 yılları arasında Çevre Kanunu'na muhalefet nedeniyle kaç kişi ve kuruluşa ne kadar idari para cezası verildiğine ilişkin soru önergesini 2006, 2007 ve 2008 yılının ilk altı ayında uygulanan idari para cezalarıyla ilgili bilgi vererek yanıtladı.

-Buna göre 2006 yılında Çevre Kanunu'na muhalefet nedeniyle sadece 15 milyon 134 bin 196 YTL, 2007 yılında ise 62 milyon 657 bin 244 YTL idari para cezası verildi. 2007 yılında denetim sayısı ise 8 bin 107 oldu. Bakan Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre, 2008 yılının ilk altı ayında ise 3 bin 867 denetimde 14 milyon 31 bin 760 YTL ceza kesildi.

-DOĞALGAZIN PATRONU BOTAŞ RÜZGARDAN ELEKTRİK ÜRETECEK

-BOTAŞ, Cezayir, Nijerya ve spot piyasadan aldığı LNG'yi (sıvılaştırılmış doğalgaz) doğalgaza dönüştüren Marmara Ereğlisi LNG Terminali'nin enerji maliyetinin özellikle kış döneminde aylık 900 bin YTL'ye çıkması üzerine kendi elektriğini kendisi üretme kararı aldı. Aylık elektrik ihtiyacı 6.5 MW düzeyinde olan LNG Terminali'nde ihtiyacın karşılanması için ilk aşamada 10 MW kurulu güçte rüzgar santralı kurulması planlanıyor

-ŞEKER ÖZELLEŞTİRMESİNDE ?BİRLİKTE AL SONRA AYRIL' MODELİ

-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 6 portföye ayrılan 24 şeker fabrikasının özelleştirmesinde toplu satıp sonra ayrılmaya olanak tanıma yöntemini izleyecek.

-Buna göre, ÖİB portföylerin her birini bölmeden satacak. Şirketler ortaklık kurarak bir portföye teklif verebilecekler. Şirketler fabrika grubunu aldıktan sonra kendi aralarında bölerek kullanabilecekler.

-İMAMLAR, TOPLU GÖRÜŞMELERDE NİKAH KIYMA YETKİSİ İSTEYECEK

-Yedinci toplu görüşme öncesinde taleplerini belirleyen Diyanet-Sen, hükümetten dini nikah yasağının kaldırılmasını ve belediye memuruna, nüfus memuruna hatta gemi kaptanına tanınan nikah kıyma yetkisinin müftülere de tanınmasını talep edecek.

-Ayrıca, Diyanet-Sen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ?Din Subayının? yeniden alınmasını ve Diyanet Radyo ve Televizyonunun kurulmasını talep edecek.

-REKTÖRLÜĞÜN CAZİBESİ PROFESÖRLERİ ÇEKİYOR

-Geçtiğimiz günlerde seçim yapılan 21 üniversitede, rektörlük için 148 profesör aday olurken, yeni kurulan 23 üniversite için ise toplam 523 profesör rektör olmak için adaylığını açıklamıştı. Türkiye'de 13 bin 494 profesörün yüzde 5'i bu yıl rektör olmak istediğini açıklamış oldu.

-Rektörlerin elindeki yetkinin yüksek oluşu ve maddi getirisindeki çekici yanlar nedeniyle profesörlüğe yükselen isimler rektör olmak istiyor.

-ESKİ EŞLE GÖRÜŞMEK BOŞANMA NEDENİ SAYILDI

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eski eşle görüşmeyi boşanma nedeni saydı. Yargıtay, eski eşle görüşmeyi cinsel şiddete yönelik bir davranış olarak yorumladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber