Türk bilimadamının büyük başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Mete Soner, "Avrupa Araştırma Konseyi İleri Düzey Araştırmacı Desteği"ne layık görüldü. TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa Araştırma Konseyi İleri Düzey Araştırmacı Desteği" kapsamında 2008 yılı için Temel Bilimler alanında fonlanacak araştırmacıların açıklandığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soner, her yıl Avrupa'da sınırlı sayıda bilim insanına verilen ve sonuçları Nobel'e aday olabilecek projelerin desteklendiği dünyanın en prestijli araştırma ödüllerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Araştırma Konseyi İleri Düzey Araştırmacı Desteği'ne layık görüldü. Soner, bu desteği alan ilk Türk bilim insanı oldu. Türkiye'de TÜBİTAK tarafından koordine edilen AB 7. Çerçeve Programı kapsamında (Finansal Risk Yönetimi İçin Matematiksel Yöntemler) konulu projesi için 880 bin avro destek almayı başardı."

Açıklamada, ABD'nin Princeton ve Carnegie Mellon üniversitelerinde matematik ve finans konularında araştırma ve öğretim faaliyetlerinde buluna Soner'in, 2007 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi'nde çalışmalarını yürüttüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber