BES: Memurlar toplu görüşmelere karşı ilgisiz ve duyarsız

Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugüne kadar yapılan toplu görüşmelerin çalışanlar adına büyük bir memnuniyetsizlik yarattığını belirterek, memur ve emeklilerine verilecek artış ve iyileştirmelerin hükümet tarafından tek yönlü belirlenmesinin, memurların toplu görüşmelere karşı ?ilgisizlik ve güvensizlik? duymasını sağladığını söyledi.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, hükümetle memur sendikaları arasında 15 gün süren toplu pazarlıkların mutabakatla sonuçlanmaması ve anlaşma olmayınca devreye giren Uzlaştırma Kurulu kararlarının da tavsiyeden öteye geçmediğini savundu. Bu durumun Toplu Görüşmelerin ruhuna gölge düşürdüğünü ve memurların bu ?edilgen pazarlık? sürecini hak etmediğini kaydeden Avcı, bu yıl 7.'si yapılan toplu görüşmelerde memurların sosyal ve mali taleplerinin ayrı ayrı ele alınması, anlaşmazlığa varılan konularda da uzlaştırma kurulunun hem sendikaları hem de hükümeti bağlayıcı nitelikte karar vermesi gerektiğini söyledi.

Memurların başta ekonomik ve mesleki sorunları olmak üzere özlük ve demokratik konularda da önemli sorunları bulunduğunu belirten Avcı Toplu Görüşme sürecindeki taleplerini şöyle ifade etti:

"Öteden beri dillendirdiğimiz ?eşit işe eşit ücret' talebimizi hükümet denge tazminatlarıyla gidermeye çalışırken yaptığı yasal düzenlemelerle ücret dengesizliğini daha da arttırmıştır. Hükümetin denge tazminatı çalışmasını düşük gelirli memurların lehine düzenlemesi gerekmektedir. Denge tazminatı düzenlemesinin hizmetlilerimiz başta olmak üzere genel idare hizmetleri sınıfında çalışan memurlardan ve öğretmenlerden başlayarak, en az 250 YTL miktarında artış yapması gerekmektedir. Memur maaşlarındaki vergi oranlarında da indirime gidilmelidir. Söz konusu vergi oranları son derece fahiş düzeydedir. Hükümetin memur maaşlarındaki vergi oranlarında yüzde 5 oranında indirime gitmesini istiyoruz. Eşitlik ve adalet düzleminde hareket ettiğini her fırsatta kaydeden hükümet yetkilileri, memurlara gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam vermek dışında Türkiye'nin büyüme oranından da pay vermelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber