KEY'e bir dava da Birleşik Kamu-İş'ten

Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Kamu-İş, Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'unun bazı maddelerinin iptali için Danıştay'a dava açacaklarını bildirdi.

Birleşik Kama İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada Birleşik Kamu-İş olarak daha önce hükümeti uyardıklarını kaydederek, mağduriyetinin giderilmesini talep ettiklerini söyledi. Kamu kaynaklarının AKP ?yandaşlarına? aktarıldığını savunan Adıbelli, ?Vatandaşı sadaka kültürü ile uyutmayı bırak. İnsanımıza hak ettiğini ver, senden sadaka isteyen yok' demiştik. Görüyoruz ki hükümetin uyarılara kulak astığı yok. Bizim ise bu emek düşmanı tavırlara tahammülümüz yok? dedi

Adıbelli, Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin hukuka aykırı hükümleri ile bu yönetmeliğin dayanağını oluşturan 5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunun 4. maddesinin iptali istemiyle Danıştay'a dava açacaklarını açıkladı. Adıbelli, hak sahiplerine verilen paraların ?kuşa çevrilmiş? olduğunu ifade ederek, ?İktidar gücünü doğru amacına uygun kullanabilmek basiret gerektirir. Maalesef ülkemiz bu açıdan son derece şanssızdır. Dar gelirli milyonlarca insanımızın konut hayali basiretsiz ellerde yitip gitmiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber