Türkiye Kamu-Sen: Mutabakat sağlanamazsa açlık grevi yapacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmeler sonunda anlaşma sağlanırsa 30 Ağustosta şölen, sağlanamazsa açlık grevi yapacaklarını söyledi.

Akyıldız, hükümetle yetkili memur sendikaları arasında yürütülecek toplu görüşmelerin gerçekleştirileceği Başbakanlık Merkez Binası'na girişinde yaptığı açıklamada, amaçlarının kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmak, grevli toplu sözleşme hakkına kavuşturmak olduğunu ifade etti.

Siyasi iradenin toplu görüşmelerin güllük gülistanlık geçeceği umudunda olmaması gerektiğini söyleyen Akyıldız, taleplerinin destekleyen eylem ve etkinlikleri de belirlediklerini bildirdi.

Akyıldız, görüşmelerde olumlu bir yaklaşım görmemeleri halinde 27 Ağustosta çeşitli illerden yürüyüş başlatarak Ankara'ya geleceklerini ve 29 Ağustosta oturma eylemi başlatacaklarını belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da AB normları çerçevesinde kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasını önemsediklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmediği yaklaşımına katılmadıklarını dile getiren Gündoğdu, maaş artışında enflasyon oranının yanında büyümeden pay istediklerini belirtti.

Gündoğdu, taban aylığın 30 YTL artırılmasını, sendika üyesi kamu çalışanlarına toplu görüşme primi olarak 25 YTL ödenmesini, gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesini, eş yardımının 101 YTL'ye, çocuk yardımının 25 YTL'ye, yiyecek yardımının da 55 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

Bakanlar Kurulu'na verilen "eşit işe eşit ücret" yetkisini önemsediklerini anlatan Gündoğdu, bu kapsamda kamu çalışanlarına 15 Ağustostan itibaren 100 YTL, 1 Ocak 2009'dan itibaren 150 YTL ödenmesini talep ettiklerini kaydetti.

Gündoğdu, KEY hesaplarının tasfiyesinde yaşanan sıkıntıların çözümü için, kesintilerin yapıldığı dönemde çalıştığı tespit edilen kamu çalışanlarına çalıştıkları süre dikkate alınarak bu ödemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Gündoğdu, "Bekar bir memurun maaşının ek ödemelerle birlikte 1301 YTL'ye yükseltilmesini talep ediyoruz. Bu açlık sınırının üzerinde yoksulluk sınırının bir hayli altında ama Türkiye'nin pastası içerisinde makul bir talep" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber