22 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu ve heyet üyelerini Huber Köşkü'nde kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Turizmi Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Murat Yalçıntaş ve mütevelli heyeti ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerini kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı ve Başkan Danışmanı Esra Nilgün Mirze'yi kabul ediyor. (Saat: 15.30/16.30/17.45)

-TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR'IN BASIN TOPLANTISI

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, birkaç gün içinde açıklanması beklenen fındık alım fiyatları ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-EMO'NUN BASIN TOPLANTISI

-Elektrik Mühendisleri Odası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından TBMM'ye gönderilen ?Elektronik Haberleşme Kanunu? ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-YARSAV'IN BASIN TOPLANTISI

-Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ?YARSAV'la ilgili gerçek dışı haberler ve yorumların yol açtığı bilgi kirliliği? ile ilgili olarak Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-TÜRK TELEKOM 2008 BİRİNCİ YARI YIL FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLIYOR

-Türk Telekom, 2008 birinci yarı yıl finansal sonuçlarını Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Avea CEO'su Cüneyt Türktan'ın katılımıyla İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde yapacağı basın toplantısıyla açıklıyor. (Saat: 10.30)

-TOFAŞ 6 AYLIK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLIYOR.

-Tofaş 6 aylık finansal sonuçlarını Tofaş CEO'su Ali Pandır'ın katılımıyla Swissotel'de açıklayacak.(Saat: 14.00)

-AKP'DE DİŞLİ "SESSİZLİĞİ" SÜRÜYOR

-İmar izni için 1 milyon dolar aldığı iddia edilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin, partisi içinde yarattığı rahatsızlık gittikçe artarken bu konudaki sessizlik sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki sessizliği ise farklı yorumların yapılmasına neden oluyor.

-Dişli'nin, iddiaları "iftira" diye niteleyerek reddetmesine rağmen, AKP içinde bu açıklama yeterli bulunmadı. AKP'de çok sayıda milletvekili Dişli'nin partiyi fazla yıpratmadan yönetimdeki görevinden istifa etmesi gerektiği görüşünde.

-TOLON VE ERUYGUR'A ?VEKİL? ZİYARETİ YASAKLANDI

-Ergenekon davası kapsamında tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve İstanbul eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi savcılık kararıyla yasaklandı.

-PARA ARZI 404.9 MİLYAR YTL'YE GERİLEDİ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 1-8 Ağustos haftasında 980.1 milyon YTL azalarak 404 milyar 927 milyon YTL'ye düştü. Para arzında yılbaşından bu yana artış 34.8 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-YARSAV, HAKİM VE SAVCILARA DA ZAM YAPILMASI İÇİN DAVA AÇACAK

-YARSAV, kamu çalışanlarına ek ödeme yapılmasına ilişkin alınan Bakanlar Kurulu kararının iptali için dava açmaya hazırlanıyor. Hakim ve savcıları kapsam dışında tutan kararın iptali için Danıştay nezdinde dava açmaya hazırlanan YARSAV, ?Yargıç ve savcılar kapsam dışında tutulmuştur. Aradan geçen zaman dilimindeki refah düzeyi düşüklüğünü yaratan koşullar yargıç ve savcıları da etkilemiştir. Dolayısıyla, ek ödeme kararnamesinin kapsamının belirlenmesine yönelik gerekçeler hukuksal değildir? dedi.

-YARGITAY, EŞİ ÖRTÜNMEYE ZORLAMAYI BOŞANMA NEDENİ SAYDI

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşini örtünmeye zorlayan koca aleyhine açılan boşanma davasının da kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

-KAN BAĞIŞI ARTIK EĞİTİMİN PARÇASI OLACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de kan bağışlarının artırılması amacıyla ?kan bağışı?nı eğitim müfredatı içerisine taşıdı. 2008-2009 eğitim müfredatında 6. sınıf Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, 5, 8, 11. sınıflarda ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında, kan bağışı önemli bir yer tutacak.

-Bakanlık, öğrencilerin yanı sıra, 850 bin öğretmenin de kan bağışı konusunda bilinçlendirilmeleri amacıyla öğretmenleri eğitime tabi tutacak.

-DSİ'DEN 20 BİN YARASAYA YENİ EV

-DSİ dünya çapında bir projenin son aşamasına geldi. Balıkesir'de yapılan Havran Barajı'nda su tutulmaya başlanınca, mağaraları suyun altında kalacak 20 bin yarasanın taşınacağı yapay mağara inşaatları tamamlanmak üzere. DSİ'nin bir popülasyon mağarasının taşınacağı ve dünyaya örnek olacak projesi tamamlanıp, yarasaların yeni yerlerine yerleşmesinin ardından barajda su tutulmaya başlanacak.

-TÜP BEBEK MERKEZLERİ ?İSYANDA?

-Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde bir ayda 49 bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından gündeme gelen tüp bebek ve çoğul gebeliklere Sağlık Bakanlığı sınırlama getirdi. Bakan Recep Akdağ'ın tüp bebek merkezlerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılacağını açıklaması söz konusu merkezleri isyan ettirdi.

-Bakanlığın tüp bebek ve tüp bebek merkezlerine ilişkin düzenlemesinde, tüp bebek uygulamalarında embriyo transferi 3'ten 2'ye indirilecek. Tüp bebek merkezlerine ise, riskli gebenin takip edilebileceği, doğumun ve gerekiyorsa bebeğin yoğun bakımının da yaptırılabileceği bir merkez olması şartı koşulacak. Mevcut tüp bebek merkezlerine ise, riskli yenidoğanların takibinin yapılabileceği bir yoğunbakım merkezi ile anlaşma yapma zorunluluğu getirilecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber