En çok hangi hazır su satılıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük şehirlerdeki şebeke suyu ile ilgili tartışmalar, hazır su sektöründen tüketici talebi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sağlıklı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yimpaş Holding Fabrikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 yıllık süreç içerisinde hazır su tüketiminin arttığını belirtti. Kandemir, 2003 yılında günlük tüketimin 700 milyar litre iken bugün itibariyle günlük tüketimin 1,5 milyar litreye, damacana ile tüketilen su miktarının ise yıllık 3,5 milyar litreden, 5 milyar litreye çıktığını vurgulayarak, ?Özellikle büyük şehirlerde hazır suya olan talep her geçen gün artıyor. İstanbul'daki tüketicilerin yüzde 92'si hazır su tüketmeye başladı. İzmir ve Ankara'da da bu rakam artıyor? dedi.

Kandemir, Türkiye'de 253 ruhsatlı su üreticisinin bulunduğu, talebin yüzde 85'ini SUDER üyesi 28 firmanın karşıladığını anlattı. Kandemir, ?Su sektöründe Erikli yüzde 16 pazar payı ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 14'lük pay ile Danone Hayat, yüzde 13'lük pay ile Pınar, yüzde 12'lik pay ile Aytaç karşılamaktadır? diye konuştu.

AYTAÇ PAZAR PAYINI ARTIRIYOR

Kandemir, Yimpaş bünyesindeki Aytaç Su şirketinin su sektörü içerisindeki pazar payını artırmaya yönelik yatırımının devam ettiğini bildirdi. Kandemir, Aytaç'ın tek fabrikası ile pazar içerisinde yüzde 12'lik bir paya sahip olduğunun altını çizerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Tek fabrikadaki üretimimizin yüzde 8'lik kısmını Almanya, Hollanda, ABD, Avusturya, İrlanda, Kıbrıs, İsrail, Türkmenistan, Özbekistan, Suudi Arabistan ülkelerine gönderiyoruz. İç Anadolu bölgesindeki 24 ile hitap eden sadece bir fabrika var. İkinci fabrikayı ise Aytaç olarak Yozgat'ın Çayıralan ilçesine kuruyoruz. Bu fabrika üretime geçtikten sonra sektördeki pazar payımızı artırarak, ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz.?

Kandemir, SUDER Yönetim Kurulu'nun 4 Eylül tarihinde yapacağı toplantıya Yozgat'ın Çayıralan ilçesinin ev sahipliği yapacağını, Aytaç'ın yatırım aşamasındaki tesislerindeki bu toplantıya sektörün önde gelen markalarının yöneticilerinin de katılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber